Випускниця з Волині навчатиметься у коледжі в Канаді

0
-10
Випускниця з Волині навчатиметься у коледжі в Канаді
Ковельчанка Олександра Москалик уже починаючи з 3 вересня буде навчатися у Канадському коледжі – Fanshawe College, розташованому у провінції Онтаріо.

Про це дівчина сповістила викладачам EuroFuture відразу після отримання візи, – повідомляє Ковельpost.

Олександра – випускниця НВК №13 та вже 4 роки поспіль безкоштовно навчається англійській мові у центрі іноземних мов EuroFuture в рамках проекту “Англійська для дітей героїв”. Проєкт був ініційований у 2015 році волонтерами Наталією Поповою та Людмилою Зубарєвою спільно з бельгійкою українського походження Ангеліною Балкан.

Метою проекту було вивчення англійської мови дітьми загиблих, поранених, полонених, зниклих безвісти Героїв. Саша була одна з 17 учасників, що від 2015 року до 2019 безкоштовно відвідували курси англійської. Окрім того, в кінці 2015 року, спонсор проекту - Ангеліна, подарувала Саші та іншим 2 учасникам проекту - відпочинок у англомовному таборі у Карпатах – EuroFutureCamp, де дівчина 10 днів провела у англомовному середовищі.

Коли у Ковель приїхала волонтерка Корпусу Миру – Кеседі Кремптон, сім'я Саші одна з перших виявила бажання стати приймаючою стороною. Згодом, після позитивного досвіду першої волонтерки, сім'я Москаликів стала приймаючою стороною і для Еймі Шоу – ще однієї волонтерки Корпусу Миру.

З вересня 2019 року дівчина почала активно готуватися до міжнародного тесту IESL і здала його на 7.0 - рівень, який отримують на 1-2 курсах профільний університів.

Цікаво, що Саша двічі здавала тест протягом одного навчального року, адже хотіла покращити перший результат, що їй і вдалося. Цього ж року Саша взяла участь у конкурсі на креативне письмо Write On, де зайняла перше місце не лише на місті, але й на області. Хорошою новиною стали і результати з ЗНО – 192 бали.

Приготуваннями до навчання за кордоном дівчина почала займатися ще на початку минулого року: удосконалювала англійську, вивчала інформацію про коледжі, писала представникам. Окрім здачі міжнародного екзамену з англійської, сім'я дівчини мала назбирати і пакет документів.

Проте уся робота видалася недаремною, адже, уже починаючи з 3 вересня, Саша буде вивчати бізнес та логістику протягом 2 років у Канаді. Дівчина буде проживати у приймаючій сім'ї поки їй не виповниться 18 років. Після повноліття вона зможе орендувати квартиру або ж проживати у гуртожитку. Окрім того, по закінченню навчання коледж пропонує оплачувану практику, що дозволить усю теорію відразу закріпити на практиці.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні