16-річний американець став чемпіоном світу з комп'ютерної гри і виграв мільйони

0
2
16-річний американець став чемпіоном світу з комп'ютерної гри і виграв мільйони
Чемпіоном світу з онлайн-відеогри Fortnite став 16-річний американець Кайл Гірсдорф, відомий під ігровим акаунтом Bugha.

Він отримав найбільший в історії кіберспорту приз у розмірі 3 млн доларів. Це перевищує призові, які отримує переможець Вімблдонського турніру, пише ВВС Україна.

Призовий фонд також став найбільшим в історії турнірів з відеоігор - 30 млн доларів. Змагання проходили на тенісному стадіоні "Артур Еш" у Нью-Йорку, де щорічно проводяться матчі Відкритого чемпіонату США з тенісу.

За трансляціями змагань одночасно стежили понад 2,3 млн глядачів.

Кіберспортсмени, що зайняли четверте місце і вище, стали доларовими мільйонерами.

Усі інші фіналісти отримали по 50 тисяч доларів за персональний турнір і по 50 тисяч доларів за виступ у парі з іншим учасником.

Один з представників Британії - 15-річний Джейден Ешмен - посів друге місце на турнірі дуетів і заробив майже мільйон фунтів (понад 1,2 млн доларів).

Переможець турніру Кайл Гірсдорф сказав в інтерв'ю BBC, що має намір відкласти більшу частину виграшу на майбутнє. "Мені лише потрібен новий комп'ютерний стіл і, можливо, стіл для кубка", - сказав він.

За словами коментаторів, у фінальній битві переможець "тріумфував", обігруючи своїх супротивників з посмішкою на обличчі.

Цей турнір вважається важливою подією в розвитку кіберспорту, капіталізацію якого у 2019 році оцінили у мільярд доларів.

Нинішній рекорд за призовими може перевищити турнір з DOTA 2.

9-й щорічний турнір DOTA 2 відкривається в Шанхаї у серпні. Його призовий фонд складе 30,2 млн доларів, а може бути і більшим, якщо шанувальники гри зберуть добровільні пожертвування.

У фіналі чемпіонату світу з Fortnite в Нью-Йорку брали участь 100 гравців. За їхнім виступом можна було спостерігати на величезних екранах.

Загалом на вихід у фінальну стадію турніру претендували 40 млн людей. Протягом 10 тижнів вони брали участь у відбіркових іграх в інтернеті, і в підсумку визначилася сотня найкращих. Серед них були представники понад 30 країн.

Перша версія гри Fortnite: Battle Royale вийшла 25 липня 2017 року. Всього у Fortnite грають 250 мільйонів гравців по всьому світу.

Правила прості: 100 гравців висаджуються на острів, де їм необхідно знайти зброю, побудувати табір і ліквідувати суперників.
Теги: гра, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні