Фейкова акція від Adidas у «Вайбері»: як не потрапити на гачок шахраїв

1
3
Фейкова акція від Adidas у «Вайбері»: як не потрапити на гачок шахраїв
У мережі користувачі масово обговорюють акцію, яку нібито влаштувала компанія Adidas.

Багато хто розраховує отримати безкоштовну пару фірмових кросівок або брендову футболку всесвітньо відомого виробника спортивного одягу, передає "UAportal".

Близько тижня тому українцям масово почали приходити повідомлення у WhatsApp та Viber про те, що Adidas нібито безкоштовно роздає 3 тисячі кросівок, пише "comments.ua".

Щоб забрати свою пару взуття, від користувачів вимагають виконати низку умов.

При переході з месенджера за посиланням опубліковано привітання: "Ми святкуємо наш день народження, надавши 3000 пар безкоштовних туфель і футболок!" І далі, "для отримання гарантованих призів" учаснику пропонують пройти опитування, після чого поділитися посиланням за допомогою месенджера WhatsApp.

"Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття, 1800 футболок, щоб відсвяткувати своє 95-річчя. Отримайте безкоштовні черевики на: www.adidas-footwears.club", - йдеться у повідомленні.



При переході спочатку надавалася можливість "вибрати розмір взуття" і зловмисники просили гроші, але тепер контент ресурсу змінений, і для продовження сесії пропонується поділитися цим спамом з друзями.

У разі направлення розсилки іншим контактам, шахраї отримують повний доступ до телефонної книги користувача та іншої інформації.

Журналісти з'ясували, що компанія не роздає кросівки безкоштовно на честь свого ювілею.

А знаменною датою скористалися шахраї, які таким чином намагаються облудним шляхом отримати доступ до особистої інформації на смартфонах користувачів, які повірили в цей фейк.

Що збирають шахраї: під загрозою паролі від особистої електронної пошти, сайтів, номери телефонів, дані паспорта і банківських карт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую за корисну статтю. Вчора і мені таке прийшло.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні