Сільського голову, якого спіймали на Волині на хабарі, відсторонили від посади

0
-1
Сільського голову, якого спіймали на Волині на хабарі, відсторонили від посади
Топільненського сільського голову Руслана Присяжнюка, який вимагав 15 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в одержанні земельної ділянки, відсторонили від посади на два місяці.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду Волинської області, – повідомляє ІА "Волинські новини".


Нагадаємо, сільський голова вимагав 15 тисяч доларів США неправомірної вигоди від громадянина за сприяння в одержанні земельної ділянки та комунального майна у власність. Безпосередньо очільника громади викрито на одержанні частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США.


17 липня старший слідчий СУГУНП Волинської області Данильчук Т. В. за погодженням з прокурором прокуратури Волинської області Шевчуком В. М. звернулась до слідчого судді Луцького міськрайонного суду з клопотанням про відсторонення підозрюваного від посади сільського голови Топільненської сільської ради Рожищенського району Волинської області терміном на два місяці.

Зокрема, клопотання обґрунтовувалося тим, що посадовець підозрюється у тому, що він 16 липня 2019, перебуваючи а ресторані «Добра хата», що в селі Зміїнець неподалік Луцька, отримав частину обумовленої суми неправомірної вигоди у вигляді імітаційних грошових коштів в сумі 5 тисяч доларів за сприяння у виділенні земельної ділянки.

Зазначається, що подальше його перебування на посаді сільського голови негативно відобразиться на проведенні досудового розслідування,оскільки він з метою уникнення кримінальної відповідальності може знищити, сховати або спотворити речі чи документи, незаконно впливати на свідків з метою зміни останніми показів, використовуючи своє службове становище та пов'язані з цим надані адміністративно-розпорядчі функції, шляхом умовлянь, погроз чи іншими незаконними діями може впливати на підпорядкованих працівників,які ще на даному етапі кримінального провадження недопитані в якості свідків.

Тож слідчий слідчий просив відсторонити підозрюваного від посади сільського голови Топільненської сільської ради терміном на два місяці.

Незважаючи на те, що в судовому засіданні підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, суд клопотання все ж задовольнив, відсторонивши підозрюваного від займаної посади на два місяці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні