У Луцьку відбулися змагання між дітьми з ДЦП. ФОТО

0
-1
У Луцьку відбулися змагання між дітьми з ДЦП. ФОТО
У Луцьку відбулися змагання між дітьми, які мають дитячий церебральний параліч (ДЦП).

Громадська організація Ресурсний центр «Кольорова капустинка», яка об’єднує навколо себе батьків, діти яких мають дитячий церебральний параліч (ДЦП), у неділю, 28 липня, відзначила річницю віж дня свого створення, – повідомляє "Район. Луцьк".

З цієї нагоди для дітей організували розважальну програму та спортивні змагання «Марафон на колесах».

Голова «Кольорової капустинки» Іванна Соха розповіла, як їй вдалось створити громадську організацію.

Ідею, каже, виношувала більше року. У Іванни самої є син, якому в рік поставили діагноз — ДЦП. Коли вона з цією ситуацією зжилась, то почала думати, чому в Луцьку немає ніяких організацій, котрі б займались такою категорією дітей. Для старших є, а от для діток з ДЦП немає. Тож згодом Іванна реалізувала свою ідея й зареєструвала таку ГО.

На першу зустріч «Кольорової капустинки» прийшли близько 10 батьків.

Про першу зустріч я написала у "Фейсбуці". Прийшл 10 батьків, діти котрих також мають ДЦП. Нині в організації уже 25 людей.

"Хочу, щоб взагалі не було необхідності створювати такі громадські організації. Адже причина, чому їх створюють — не дуже приємна. Такі дітки народжуються і їм необхідна соціалізація. Бо вони мають спілкуватись з іншими. Як здоровим діткам, так і нашим необхідно спілкування. Одним є до чого тягнутись, а здорових діток вчить спілкуванню та доброти», — зазначила Іванна Соха.

З нагоди річниці діяльності організації влаштували «Марафон на колесах» – символічні перегони на візочках без визначення переможців. Адже головне – це участь. Батьки допомагали своїм дітям та штовхали візочки.

Також відбулись заїзди на велосипедах, де діти самотужки крутили педалі. І наприкінці змагань відбувся заїзд для всіх охочих.

Усі діти, котрі брали участь у марафоні, отримали медалі та подарунки від спонсорів.

Також для них влаштували розважальну програму.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні