Світлини ковельського парку більш ніж пів століття тому

0
9
Світлини ковельського парку більш ніж пів століття тому
Показали світлини парку у Ковелі більш ніж пів століття тому.

"Цікаву ретроспективу забудови парку культури і відпочинку у Ковелі пропонує Сергій Товкач", – пише Ковельpost.

"Повоєнний Ковель, відбудовуючи знищене війною не залишав поза увагою і паркове господарство. У квітневі дні 1955 року місцева преса писала: «Багато декоративних та фруктових дерев за післявоєнні роки посаджено і в нашому місті. Незабаром зазеленіє молодий парк по вулиці Калініна <йдеться про нинішній парк імені Лесі Українки – авт.>… У минулі роки трудящі нашого міста нарікали на відсутність саджанців. В цьому році виконком міськради врахував потреби і зараз зелене господарство має для реалізації 12 тисяч саджанців фруктових і 5 тисяч декоративних дерев. Перетворити наше місто в квітучий, розкішний сад – справа честі всіх трудящих», - пише автор.

Через 64 роки місцева влада вирішила вкотре реконструювати традиційне місце відпочинку ковельчан. Безумовно, ледь не двадцять тисяч саджанців дерев нинішній міськвиконком, на відміну від повоєнного часу, не "потягне". Плани суттєво інші.

Судячи з проектної візуалізації, перевага меншою мірою надається зеленим насадженням, аніж брукуванню ледь не половини паркової території.










Теги: парк, ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні