У Луцьку на крадіжці спіймали дітей: фото хлопців оприлюднили в мережі

3
-4
У Луцьку на крадіжці спіймали дітей: фото хлопців оприлюднили в мережі
В одному з супермаркетів Луцька на крадіжці спіймали двох неповнолітніх хлопців.

Незабаром їхні світлини у групі "Теревені про Луцьк" опублікував користувач Олесь Ротар, передає газета "Вісник".

"Герої дня. Крали товар в супермаркеті на Гордіюк, 47. Все зафіксовано на камери.Батькам телефонувати відмовляються. Влаштовують показові істерики. Якщо хтось знає батьків – порадуйте світлинами", – йдеться у дописі автора.

У коментарях одразу ж "розгорілася" жвава дискусія. Одні підтримували позицію дописувача й щедро поливали чужих дітей брудом. Інші ж навпаки, намагалися присоромити автора.

"Автор дурне теля.... Якщо ти сидиш і слідкуєш за порядком з камер, то при такій ситуації викликаєш поліцію, а вони вже і батьків знайдуть. А тобі ніхто не надавав права це розповсюджувати з камери телефону", – обурюється користувачка.

Нагадаємо, що у Цивільному кодексі України йдеться про те, що фотозйомка має здійснюватися за згодою особи. У випадках, що стосуються зйомки дітей, то дозвіл на них мають надати батьки, оскільки в Сімейному кодексі України визначено, що батьки (опікуни, усиновлювачі) є законними представниками своїх дітей. Винятком із загального правила, коли не потрібно отримувати згоду, є зйомка у публічних місцях: відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах. Але сам факт присутності дитини у публічному місці, не означає, що батьки згодні на те, щоб дитину фотографували чи знімали на відео, отже, якщо батьки дитини, заперечують проти зйомки, то її потрібно припинити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто дав право цьому чму фотографувати і викладати фото відеоматеріали у ЗМІ ?? Подати заяву та вимагати відшкодування моральної шкоди!!
Відповісти
А фіксацію правопорушення і правопорушників яким чином до ЦК приплели?
Відповісти
"зйомка" і фіксація правопорушника - різні речі.
Допит потрібно в такому випадку проводити в присутності батьків.
То як взнати в малолітніх злодіїв які прийшли САМі без батьків де їхні "вихователі"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні