Реконструкція центру Луцька: що планують зробити на Театральному майдані

2
-8
Реконструкція центру Луцька: що планують зробити на Театральному майдані
У 2020-му році у Луцьку планують реконструювати Театральний майдан.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

З цього питання в міськраді відбулася нарада, участь в якій взяли посадовці та сучасні архітектори Олесь Лупій та Левко Давидюк, які мають новаторське та сучасне бачення.

Учасники наради обговорювали концепцію, яку напрацювали в архітектурній майстерні "Балан та Стельмащук". Оскільки реконструкція головної площі міста робиться не на один десяток років, тому її вирішили допрацювати та внести корективи.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що місто має декілька концепцій реконструкції Театрального майдану, а щоб визначити найкращу з усіма поправками, нині тривають професійні дискусії та фахові обговорення. До реалізації найкращої концепції приступлять наступного року. В той же час, ремонт фонтану на майдані розпочнуть робити цьогоріч.

У свою чергу, головний архітектор міста Веніамін Туз зазначив, що в містобудівному плані реконструкція майдану дуже складна річ, адже його оточує величезний набір будівель.

Архітектори зауважили, що вкрай важливо розуміти, як в майбутньому буде експлуатуватися майдан, адже необхідно опрацювати напрямки руху громадян. За їх словами, варто зробити зелений деревний бар'єр, який відділить площу від активного перехрестя проспекту Волі та вулиці Винниченка. Разом з тим, об'єкти різних епох та різної складності, які розміщенні на майдані, необхідно підвести під єдиний стиль, щоб утворилась цілісна картина.

До вподоби митцям проект плоского сухого фонтану з функцією амфітеатру. Вони вбачають його і як місце під сцену для різноманітних концертів.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сквери доробіть ..а то бурянами вже позаростали. Гроші на вітер ((((
Відповісти
Ну так переробіть драмтеатр,і цум під старовину щоб вписався в ансамбль собору ,або навпаки зробіть собор модерним.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні