Українка розповіла, як здобути освіту в Канаді

0
-7
Українка розповіла, як здобути освіту в Канаді
Віолетта Генова з Приморська Запоріжської області 2 роки тому переїхала навчатися до Канади. Віолетта - студентка одного з престижних канадських коледжів, глава студентської ради, займається організацією дозвілля 28 тисяч своїх товаришів по навчанню по коледжу. Дівчина поділилася тонкощами навчання у Канаді.

"Після другого курсу Харківського університету поїхала на Аляску за програмою Work and Travel to USA. Повернувшись в Україну, твердо вирішила переїхати в Канаду. Вибравши коледж і пройшовши всі етапи вступу сама оплатила перший семестр навчання заробленими на Алясці грошима", - каже Віолетта Генова Обозреватель.

Вчуся в Seneca College of Applied Ar ts and Technology на програмі Animation (Мультиплікація), хоча спочатку надійшла на маркетинг.

Напрямок в коледжі досить просто поміняти. Головне, щоб були місця на програму й виконати всі вимоги. На графічний дизайн потрібно зібрати портфоліо з 10 малюнків і написати мотиваційний лист. На мультиплікацію - портфоліо, малюнок-іспит і вступний іспит з англійської мови.

"Для вступу потрібно здати англійський іспит Toefl / Celpip / Ielts. Подавати документи треба на сайті коледжу / університету. Після цього отримуєте лист про зарахування від навчального закладу. Після листа треба подати документи в посольство Канади на студентську візу. Пройти медогляд і купити квиток", - каже українка.

При приземленні в аеропорту отримуєте дозвіл на навчання (Study Permit). З цим дозволом ви можете не тільки вчитися, а й працювати 20 годин на тиждень поза кампусом і необмежену кількість часу в кампусі. Крім того, отримуєте кредитну картку на 500 $.

" Вартість навчання - 175 тис. грн. за семестр. Почала працювати з першого семестру і вийшла на власне фінансове забезпечення з третього семестру", - каже Віолетта.

Гуртожиток - найдорожчий варіант проживання. Один семестр - 79 тис. грн. На кожному поверсі розташовується місце для дозвілля: кінотеатр, паті-рум, тренажерний зал. Через поверх пральні кімнати з пральними і сушильними машинами. Дешевше зняти кімнату в будинку - від 6 тис. грн в місяць. Однокімнатна квартира - від 18 тис. дол.

"Планую тут залишитися після закінчення навчання. Після отримання диплома дають робочу візу на три роки. За цей час можна отримати посвідку на проживання", - каже діаспорянка.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні