Поляки реконструюють Колегіальний костел в Олиці

0
4
Поляки реконструюють Колегіальний костел в Олиці
Колегіальний костел Святої Трійці в Олиці знову зможе стати духовним центром Волині.

Про це повідомляє ІА "Конкурент", посилаючись на сайт Польське радіо.

Польські фахівці реконструюють Колегіальний костел Святої Трійці в Олиці на Волині. Храм збудований в першій половині XVII століття, його фундатором був Альбрехт Радзівілл. Історики визнають його пам’яткою найвищого класу періоду бароко, тут збереглося унікальне обладнання і надгробки роду Радзівіллів.

«Його вважали найгарнішим і найціннішим храмом на Волині», – розповів голова Фонду культурної спадщини доктор Міхал Ляшковський.

Реконструкція почалася ще 2013 року і це найбільший консерваторський проект, що фінансується з польських коштів за кордоном. Уже почалася робота всередині – з елементами вівтарів та позолочених скульптур; раніше відновили фасад. Реконструкція могла би закінчитися найраніше за п’ять років, якщо будуть на це гроші.

Зазначається, що, можливо, польські фахівці залишаться в Олиці довше, бо за кілька років з місцевого замку, де тепер лікарня, перенесуть пацієнтів. Тоді можна було би відновити колишню резиденцію роду Радзівіллів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні