На Світязі затримали рибних браконьєрів

0
6
На Світязі затримали рибних браконьєрів
У період з 15 по 21 липня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 22 порушення природоохоронного законодавства.

Склали два протоколи за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 8 - за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), вісім – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1), один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП) та по одному - за ст. 188-5 КУпАП та за ст. 86-1 КУпАП. Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно якого вилучено 10 од. заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучено 21 кг водних біоресурсів та 17 од. заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 340 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 5 922 грн», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Для прикладу, 16 липня інспектори рибоохоронного патруля здійснили рейд на території Шацького національного парку. Так, на оз. Світязь, поблизу с. Світязь Шацького району Волинської області затримано порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. За допомогою двох риболовецьких сіток порушник виловив таку кількість риби: лин – 5 екз., окунь – 5 екз., плітка – 3 екз. Завдано збитків у розмірі 2 250 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до Шацького районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні