Поблизу Львова археологи виявили амфору, якій 5 тисяч років. ФОТО

0
4
Поблизу Львова археологи виявили амфору, якій 5 тисяч років. ФОТО
На горі Жупан поблизу Винників, археологи виявили амфору Трипільської культури, вік якої налічує п'ять тисяч років.

На неї натрапили під час розкопок на місці давнього поселення, передає УНН із посиланням на "Гал-інфо".

"...збереглися лише фрагменти амфори. Але вони у доброму стані і науковці стверджують, що зможуть її відновити. Вони переконані, що це, без сумніву, сенсаційна знахідка, адже це ще один артефакт, який дає можливість стверджувати, що трипільська культура поширювалася і на території Львівщини. На фрагментах амфори можна побачити орнаменти, які притаманні лише Трипільській культурі. У таких амфорах представники цих племен зберігали зерно та воду", - повідомив міський голова м. Винники Володимир Квурт.

Також на території об'єкту науковці натрапили на наконечник стріли та кам'яну стелу, яка стоїть на долівці. Швидше за все, вона може бути пов'язана з якимись ритуальними дійствами.

Квурт додав, що у 2016 році археологи натрапили на поселення трипільців поблизу Винників. Вони виявили рештки наземної двоярусної споруди, хоча до того часу вважалося, що трипільці на нашій території не мешкали.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні