Палиця хоче ввести в Луцьку мораторій на будівництво житла

6
0
Палиця хоче ввести в Луцьку мораторій на будівництво житла
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пропонує депутатам Луцької міської ради запровадити на сесії 31 липня мораторій на будівництво нового житла на території міста. Мораторій, за його словами, має діяти до затвердження нового генерального плану Луцька.

Про це він сказав в ефірі місцевого телеканалу «Аверс» 18 липня.

«На превеликий жаль, місто сьогодні настільки вже затиснуте новобудовами, що ми втратили багато паркових зон, дитячих, спортивних майданчиків. Ми втратили можливість розширення стоянок як в центрі міста, так і на околицях. Сьогодні ми втратили можливість розширення доріг. Кількість машин росте, а дороги розширити нема куди. Тому що максимально все забудовано», – констатував Палиця.

Він запропонував керівництву міської ради винести на обговорення сесії 31 липня і проголосувати за мораторій на нове житлове будівництво у Луцьку.

«Я і вчора, і сьогодні (18 липня – ред.) спілкувався з керівництвом міста, і я їх попросив, сказав своє бачення, взагалі ввести мораторій з 31 липня на все нове будівництво на території міста Луцька. Мається на увазі житлове будівництво і реконструкція із збільшенням поверхів у всіх інших новобудовах», – пояснив голова обласної ради.

Палиця помилково стверджує, що Луцьк не має сьогодні ні генерального плану, ні плану зонування території. Мовляв, мораторій потрібен до затвердження генерального плану.

«Чому? Тому що на сьогодні місто Луцьк не має генерального плану затвердженого. Місто Луцьк не має зональності. Сьогодні по плану міста Луцька можна будувати, де хто що хоче, де хто з ким зможе домовитися. Якщо не тут, то в Києві. Так не повинно бути», – каже Палиця.

Він сподівається, що мораторій ухвалять.

«І наскільки я зрозумів, дійсно 31 липня депутати можуть прийняти повний мораторій на нове будівництво до того часу, як буде прийнятий генеральний план міста Луцька», – зазначив голова обласної ради.

Насправді генеральний план міста Луцька існує. Його затвердили на сесії обласної ради 24 червня 2009 року. Рішення про це опубліковане на сайті Луцької міської ради. Як і сам генеральний план. Як і план зонування території.

У 2016 році Український науково-дослідний інститут проектування «Діпромісто» розпочав розробку нового генерального плану Луцька. Проте він досі не затверджений.

До ухвалення нового генерального плану, згідно із законодавством, місто має неухильно дотримуватись чинного, затвердженого у 2009 році.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про що ти мелеш?
Відповісти
Явився. Піди ріши питання по смороді в Луцьку а не зроблю, введу і на цьому закінчується
Відповісти
Воно то правильно,тільки знову кілька тисяч хлопців-будівельників поїдуть за кордон на заробітки ...
Відповісти
А торгові центри і офіси можна,вони ніякого місця не займають?Щось в нього вибірковий підхід до заборони.
Відповісти
Якщо дотримуватись діючого генерального плану- не треба ніякого мораторію.
Відповісти
Палиця нехай займається областю, яка вже третій рік травить Луцьк смородом. А містом займатиметься законно обрана міська влада.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні