--> На Волині зменшився обсяг споживання газу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині зменшився обсяг споживання газу

0
-3
На Волині зменшився обсяг споживання газу
Обсяг споживання газу на Волині за перше півріччя 2019 року склав майже 199 млн куб. м, що на 21 % менше, ніж у 2018 році.

У результаті цього АТ «Волиньгаз» недоотримало близько 37,4 млн грн запланованої тарифної виручки. Про це інформує прес-служба АТ «Волиньгаз».

Споживання блакитного палива скоротилося серед більшості категорій споживачів. Бюджетна сфера використала газу менше на 0,754 млн куб. м (14,8%), промисловість - на 9,631 млн куб. м (29%), населення - на 36,472 млн куб. м (24,2%), а теплопостачальні підприємства - на 5,379 млн куб. м (8,7%).

«Зі зменшенням тарифної виручки компанії суми витрат необхідних для експлуатації газорозподільних мереж, роботу аварійно-диспетчерської служби залишаються незмінними і навіть зростають з року в рік, - зазначив голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя. – Тому оптимальним для ринку газу України є модель тарифу на розподіл, в якій врахована заявлена потужність».

Рівномірні щомісячні платежі за послугу доставки природного газу зменшать фінансове навантаження на споживача в опалювальний період і дозволять операторам ГРМ чітко спрогнозувати свої доходи та витрати.

Але АТ «Волиньгаз» пропонує дати можливість споживачам сплачувати за фактично використану потужність, а не номінальну приєднану потужність, як це передбачено діючою Методикою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні