--> У Луцьку кандидату Глазунову податкова заважає у виборчій кампанії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку кандидату Глазунову податкова заважає у виборчій кампанії

2
-4
У Луцьку кандидату Глазунову податкова заважає у виборчій кампанії
Уже третій рік поспіль інспектори Луцької державної податкової інспекції ДФС перевіряють неприбуткову (!) громадську організацію «Волинська обласна лікарняна каса» (ВОЛК), відколи її очільник – кандидат в народні депутати в окрузі №22 (Луцьк) Дмитро Глазунов – порушив гострі питання щодо «благодійних внесків» у Луцьку та рішуче виступив за їх скасування в міських закладах охорони здоров'я, що і передбачив у своїй передвиборчій програмі.

Доречно нагадати лучанам, що рік тому, у травні 2018 року, завершилася податкова перевірка ВОЛК за 2015 рік і 2 півріччя 2016 року. Тоді серйозних порушень не виявили. ВОЛК заплатила 510 гривень штрафу, а сам Глазунов – 34 гривні – за незначні порушення.

«Оскільки нічого не знайшли, взялися за наступні періоди. Складається враження, що там, де «пиляють» бюджет і ПДВ, податківців не видно, а головним об'єктом тиску вибирають неприбуткову громадську організацію», – каже голова ВОЛК Дмитро Глазунов, який у житті не торкався бюджетних коштів і апріорі не дотичний до корупції, оскільки ніколи не був у владі.

У червні 2019 року, як тільки з’явилася інформація, що Глазунов балотується у Верховну Раду по Луцьку, напередодні подачі ним документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом, з подачі «доброзичливців» податківці вчергове завітали до офісу ВОЛК.

Коментує голова ВОЛК Дмитро Глазунов: «Одразу після появи інформації, що я йду в парламент, з’явилися податківці з перевіркою, які, думаю, навмисне заважають проводити повноцінну передвиборчу кампанію. Це – як на старті забігу до твоїх ніг прив'язали важкі гирі. Документи в ЦВК я зміг подати лише в останній день – 20 червня, бо фактично перевіряльники своїми активними діями не давали можливості виїхати. Купа запитів (18, 19, 20 червня) і паперів, над чим ми з юристами сьогодні працюємо. Ситуація дошкульна, тому увесь час йде на її вирішення, адже за ці роки тисячі пролікованих і обстежених людей, і щодо кожного вимагають дати відповідь. На ведення повноцінної виборчої кампанії та більш активного спілкування з виборцями фізично не вистачає часу. Але, незважаючи на це, я беру участь у виборах.

Дії ДФС назвати збігом важко. Таку б наснагу податківців направити на розкриття справжніх податкових махінацій. Але останні події і обшуки ДБР у Луцьку в податковій свідчать, що саме вони можуть бути учасниками махінацій і схем.

Я йду в парламент, щоб побороти корупційну гідру, яка пустила свої щупальця в усі сфери життя і створила класичну схему кругової поруки. Я це відчув на собі. В контексті впровадження страхової медицини маю на меті одразу зняти з хворих лучан фінансовий тягар у вигляді «благодійних внесків» у міських закладах охорони здоров'я і, знаючи, як це зробити, борюся вже третій рік. Вважаю, саме ця моя позиція і спричинила такі перевірки. Вирішуючи питання комплексно, планую впровадження в усіх школах і садочках міста чергування лікарів, встановлення в цих закладах систем відеоспостереження та безпеки. Це я зроблю в перші місяці депутатських повноважень. З позицій лише громадської думки втілити такі зміни неможливо».

Ольга ХОЛОДНА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
брехуни і шахраи
Відповісти
Тільки не в множині
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні