Лучанам порадили, як не стати жертвою інтернет-шахраїв

0
-5
Лучанам порадили, як не стати жертвою інтернет-шахраїв
Чи не щотижня на службу 102 надходять повідомлення, що громадяни стали жертвами інтернет-шахраїв.

Лучанам, які полюбляють купувати в інтернеті, в патрульні поліції пропонують декілька порад, які застережуть від шахрайського гачка:

- Переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ у назві сайту на панелі адреси може означати, що ви потрапили не на оригінальний ресурс, а на фішинговий сайт (фішинг - вид шахрайства, метою якого є виманювання у довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів з переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів).

- Не вказуйте реквізити банківської карти. Працівники банку ніколи не запитують інформацію щодо даних вашої банківської карти. Вона і так є у банківській базі.

- Перевірте невідомий номер на сайті кіберполіції. Якщо на ваш номер надійшло СМС сумнівного змісту, перевірте цей номер на сайті кіберполіції у розділі "Стоп фрауд". Можливо, шахраї вже у базі кіберполіції. Також у цьому розділі можливо перевірити банківську карту та посилання на сумнівний сайт (https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/).

- Зателефонуйте у банк і заблокуйте карту. Якщо гроші зникли з рахунку, телефонуйте в банк з проханням заблокувати картку та відмінити переказ коштів.

- Використовуйте післяплату. Це унеможливить шанси шахраїв заволодіти вашими коштами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні