На Волині військовослужбовців строкової служби вакцинують від кору

0
1
На Волині військовослужбовців строкової служби вакцинують від кору
У Луцьку військовослужбовців строкової служби весняного призову-2019 вакцинують від кору.

Таким чином у військовій частині 1141 Національної гвардії України сподіваються вберегтися від поширення інфекційних захворювань серед особового складу. Про це інформує на сторінці військової частини у Facebook.

Перед щепленням гвардійці пройшли обов’язковий медичний огляд: лікар виміряв температуру тіла, поцікавився, чи не мають вони скарг на здоров’я та алергічних реакцій на медикаменти. Після цього усі гуртом рушили на вакцинацію.

«Вакцина проти кору входить до трикомпонентної вакцини КПК. Вона захищає одразу від трьох інфекцій – кору, паротиту і краснухи. Для щеплень використовують сучасний цілком безпечний препарат Priorix, який не викликає побічних реакцій. Тому гвардійці можуть бути упевнені у захисті свого організму від цих інфекцій», – зазначила начальник медичної служби військової частини 1141, старший лейтенант Марія Миронюк.

«Я знаю, що інфекція кору може викликати складні побічні ефекти: пневмонію і навіть ураження мозку. Оскільки ліків від цієї хвороби немає, то найкращий спосіб вберегтися – вакцинуватися. Це зовсім не страшно. Зате тепер я цілком спокійний за своє здоров’я і почуваюся захищеним», – зазначив солдат Василь Якимішин.

Загалом щепленню підлягають понад півсотні солдат. Перших двадцятеро гвардійців уже вакцинували у Луцькому центрі первинної медичної допомоги. До кінця наступного тижня щеплення отримають усі інші солдати.
Теги: військо, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні