В Україні директора школи обрали освітнім омбудсменом

0
-2
В Україні директора школи обрали освітнім омбудсменом
Освітнім омбудсменом в Україні стане директор школи та вчитель медіаграмотності з досвідом впровадження Нової української школи Сергій Горбачов.

Про це УНН повідомили у прес-службі МОН.

"Міністр Лілія Гриневич визначилася з кандидатурою на посаду освітнього омбудсмена – ним стане Сергій Горбачов, директор спеціалізованої школи № 148 Києва", - вказали у міністерстві.

Визначальним фактором під час ухвалення рішення стало знання системи освіти на різних, зокрема управлінських, щаблях, а також розуміння цінностей та суті розпочатих освітніх реформ, вказала міністр.

"Це надзвичайно важливо, й саме з огляду на це освітнім омбудсменом вже найближчим часом стане Сергій Горбачов. По-перше, він добре знає систему освіту зсередини, а також глибоко розуміє суть реформи Нова українська школа. Сергій Іванович єдиний з кандидатів має сформоване розуміння того, що таке педагогіка партнерства. І нам дуже важливо, щоб ця посада, і він має це зробити, щоб вона не перетворювалась на ще один каральний орган, який шукатиме винних, а ця посада має стати осередком довіри та цивілізованого вирішення конфліктів", – пояснила Гриневич.

На її думку, на Сергія Горбачова чекає важка і кропітка робота – після офіційного призначення він муситиме запустити роботу нового органу, що передбачає багато бюрократії. Окрім того, він має знайти та відібрати собі офіс працівників з 15 осіб.
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні