Україну пропонують поділити на 102 райони

0
25
Україну пропонують поділити на 102 райони
В Україні з новою моделлю адміністративно-територіального устрою з 468 районів буде сформовано 102.

Про це під час години запитань до уряду у ВР заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє УНН з посиланням на прес-служба віце-прем’єр-міністра України.

"Сьогодні вперше презентую модель ідеальної європейської України з новою моделлю адміністративно-територіального устрою, в якій замість 468 районів буде сформовано 102. Це 92 райони, які знаходяться на підконтрольній території України і ще 10 – на тимчасово окупованій та у Криму", - процитували у прес-службі Зубка.

Також Зубко повідомив, що це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже півтисячі райдержадміністрацій.

"Новий субрегіональний рівень дасть можливість збільшити території і кількість їх мешканців до 150 тисяч, що проживають у районах. Це дасть змогу сформувати якісні потужні команди, котрі зможуть координувати, управляти процесами та делегованими повноваженнями від держави", - вказали у прес-службі віце-прем'єра.

Окрім того, як зазначається, в Україні сформовано 924 ОТГ, в яких проживає 70% українців. Ці громади вже працюють за новою системою менеджменту і впроваджують вкрай необхідні реформи на місцях: освіти, охорони здоров’я на первинній ланці, впровадження нових адмінпослуг, соціального захисту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
25

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні