Волинські рятувальники «ліквідували» наслідки викиду аміаку в повітря. ФОТО

0
-3
Волинські рятувальники «ліквідували» наслідки викиду аміаку в повітря. ФОТО
На Волині рятувальники провели навчання з ліквідації наслідків викиду хімічно-небезпечних речовин.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС у Волинській області.

Так, у середу, 11 липня в ході проведення Комплексної перевірки ДСНС України щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру перевірили готовність Локачинської районної та Нововолинської міської ланок Волинської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.

Комісія здійснила перевірку практичних дій служб цивільного захисту з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру – внаслідок розгерметизації ємності рисивера на території птахо комплексу «Губин» відбувся викид аміаку.

Для ліквідації аварії виїхали чергова варта 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини та фахівці цивільного захисту Нововолинського МВ УДСНС України у Волинській області. Під час ліквідації наслідків викиду рятувальники працювали у спеціальних захисних костюмах та апаратах на стисненому повітрі. Для осадження хмари аміаку вогнеборці застосували потужні водяні розпилені струмені та вжили заходів для припинення витоку аміаку. У районі надзвичайної події проведено розвідку та встановлено місцезнаходження двох потерпілих, яких успішно евакуювали з небезпечної зони і передали до рук медиків.

Лікарі бригади медицини катастроф надали допомогу потерпілим, аварійна бригада енергетиків відключила електропостачання підприємства. Працівники поліції забезпечили охорону громадського порядку, регулювання дорожнього руху та збереження матеріальних цінностей у зоні аварії.

Навчання дозволили вдосконалити навички комплексного реагування усіх оперативних служб у випадку надзвичайної ситуації, виявлення найменших похибок та виключення їх у разі виникнення реальної аварії на підприємствах, де у технологічному процесі використовується хімічно-небезпечні речовини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні