--> У Луцькій клінічній лікарні робитимуть новий вид операцій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцькій клінічній лікарні робитимуть новий вид операцій

0
0
У Луцькій клінічній лікарні робитимуть новий вид операцій
У Луцькій міській клінічній лікарні в урологічному відділенні вперше зробили операцію малоінвазивним, ендоскопічним методом, яка називається "черезшкірна нефролітотрипсія", тобто лікування сечокам’яної хвороби за допомогою контактного дроблення каменів.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у Фейсбуці.

Суть методу полягає у виконанні «проколу» в поперековій ділянці (зі сторони спини), через який в порожнисту системи нирки вводиться спеціальний інструмент – «нефоскоп». Він забезпечує можливість огляду нирки і каменя з середини, а також має робочий канал, через який камені дроблять і виводять його фрагменти.

"Після проведеної операції у поперековій ділянці залишається малопомітний рубець довжиною приблизно 1 сантиметр", - розповів завідувач відділення, лікар-уролог вищої категорії Мирослав Коник.

Притім, що подібна операція може тривати довше як класична "відкрита", після оперативного втручання новим методом хворий на наступний день вже ходить, зменшується перебування у стаціонарі до 4-5 діб, значно менша операційна травма та больовий синдром і значно вища ефективність у порівнянні з іншими методами.

Такий метод вважається «золотим стандартом» малоінвазивного оперативного лікування сечокам’яної хвороби не тільки в Україні, але й у всьому світі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні