На «Ягодині» затримали волинянина, який перевозив майже 50 кілограмів бурштину

0
-7
На «Ягодині» затримали волинянина, який перевозив майже 50 кілограмів бурштину
Волинські митники у пункті пропуску Ягодин затримали волинянина, який вивезив у Польщу 47,3 кг бурштину.

Його водій вантажівки заховав у конструктивних порожнинах транспортного засобу, повідомила прес-служба Волинської митниці ДФС.

Викриття зловмисника стало можливим завдяки об’єднанню зусиль державних контролюючих органів у рамках операції ДФС «Бастіон».

Авто виїжджало з України порожнім, водій нічого не декларував, мовляв – їде в Європу за товаром. Каміння, виявлене під час митного огляду, містилось у 41 непрозорому пакеті у спеціально виготовленому сховищі. Його чоловік встановив над двигуном, влаштувавши подвійну панель підлоги транспортного засобу.

Каміння вилучене та передане на експертизу. Також тимчасово, до рішення суду про конфіскацію, на склад митниці вилучено сідловий тягач, в якому влаштували тайник. Він оцінений експертами у 219 тис грн..

Відповідно до статті 483 Митного Кодексу України, крім конфіскації предмету правопорушення та транспортного засобу з влаштованими тайниками, порушника очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості бурштину. ЇЇ встановлять у ході експертизи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні