«Поки ви не подали заяву, податкова «не знає», що ви змінили місце проживання», – волинський громадський активіст

0
3
«Поки ви не подали заяву, податкова «не знає», що ви змінили місце проживання», – волинський громадський активіст
Проблеми з податковою інспекцією у підприємців виникають, коли вони вони змінюють місце реєстрації.

Про це розповів на своїй сторінці у "Фейсбуці" волинський бізнесмен та громадський діяч Сергій Чуріков.

Допис подаємо без змін:

Кілька днів тому я розповідав про проблеми, які мені і опосередковано бізнесу створили державні чиновники (податкова+виконавча).

Коротко – за якісь невідомі мені борги в кількасот гривень моє майно було арештовано. І дізнався я про це тільки тоді, коли хотів майно передати в заставу.

Перед тим як розповісти, що неправильно зробили "слуги народу" (модний зараз термін) розкажу про свої помилки, які дали чиновникам можливість створити мені купу проблем на рівному місці.

Отже.

– Коли змінюєте місце реєстрації і переїжджаєте в інше місто, недостатньо просто піти в ЦНАП і поставити печатку в паспорті. Поки ви не подали спеціальну заяву, податкова "не знає", що ви змінили місце проживання. Це тупо. Нелогічно. Але це так. Податкова має доступ до реєстрів і баз даних, але без тієї заяви вона буде надсилати Вам усі повідомлення на стару адресу, навіть якщо Ви виписались звідти 20 років тому. І коли почнеться виконавче провадження, Ви будете вважатись повідомленим, коли вони просто відправлять листа на стару адресу.

Подача заяви зайняла в мене хвилин 30.

– Час від часу перевіряйте чи немає у Вас випадково заборгованості перед бюджетом. Я це робив через особистий кабінет платника податків. Доволі просто його створити (загугліть відео інструкцію, хто не знає). Ну і перевірте чи немає Вас в реєстрі боржників, чи не накладено арешт на майно. Особливо, коли плануєте щось робити з цим майном.

– Якщо у Вас все ж таки виникли проблеми з податковою чи виконавчою – не пошкодуйте гроші і час на хорошого юриста. Швидше і дешевше не буде. Якщо, звичайно, Ви не готові вступити в корупційний зв’язок з чиновником. Якщо так сталось, що Ви все ж таки без юриста – спілкуйтесь з їхніми величностями в письмовій формі, фіксуйте розмови. І обов'язково, перед спілкуванням, прочитайте законодавство.

Основне пам’ятайте – чиновник для нас, а не ми для чиновника.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні