Чи безпечні чорниці з маневицьких лісів. ВІДЕО

1
0
Чи безпечні чорниці з маневицьких лісів. ВІДЕО
У маневицьких лісах – сезон чорниць.У селах люди цілими родинами збирають ягоди зранку й до вечора. Це непогана можливість заробити. Здають чорницю заготівельникам або везуть на ринки самотужки. Продають по 60 гривень за літрову банку.

Про це йдеться у сюжеті новин на телеканалі ICTV, – передає "Район. Шацьк".

Щодня ягоди та гриби, які продають на ринку перевіряють у місцевій лабораторії на вміст радіації. Бо на Волині є три райони, що найбільше зазнали радіаційного забруднення після аварії на ЧАЕС.
Результати показали, що гриби і ягоди не містять радіонуклідів, вони безпечні для вживання.

Чорниці – чи не найбільш корисні ягоди, кажуть лікарі. Тут вітаміни А, В, С, Е, залізо, кальцій, вживання ягоди покращує зір.
Ягода омолоджує організм, активізує діяльність мозку і є профілактикою онкології.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже два тижні ціна за літрову банку - 50 гривень. У минулі вихідні на ринках Луцька зявилась голубика (дика лохина). Взяв 10 л. для заморозки. Ягоду можна вживати свіжою впродовж цілого року.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні