У Нововолинську знайшли кошти для капітального ремонту водопроводу

0
9
У Нововолинську знайшли кошти для капітального ремонту водопроводу
Світовий банк виділив «Нововолинськводоканалу» майже 6 мільйонів доларів кредиту на 20 років під державні гарантії для капітальної реконструкції водопроводу.

Про це повідомляє видання "Нововолинськ".

Загалом замінять 24 кілометри водогону: 2 нитки з Південного водозабору та 2 із Північного. Одна нитка, що закінчується біля залізничної колії, уже повністю прокладена. Наразі підходить до завершення модернізація другої. Її довжина 6 кілометрів і проходить вона до Шахтарського мікрорайону.

Нині водопровід замінюють неподалік місцевого молокозаводу.

Перебіг виконання робіт проінспектували начальник КП «Нововолинськводоканал» Володимир Озімчук та міський голова Віктор Сапожніков.

Мер побаченим задоволений. Каже, підрядна команда працює швидко і якісно. Однак, дещо гальмує роботи Світовий банк, який затримує виплату коштів за виконані роботи. Зараз заборгованість – близько 10 мільйонів гривень.

«Луцький «Сантехмонтаж» чітко виконує свої зобов’язання. Затримки у їхній роботі немає, все згідно з графіком. За 4 місяці роботи мають бути виконані. Я сподіваюсь, що так і буде. Далі ми хочемо провести тендер на модернізацію 2 станцій доочистки води », – зазначив міський голова.

У свою чергу, Володимир Озімчук зауважив, що половина робіт уже завершена. За його словами, замінили 10,5 кілометра водогону.

За його словами, перш ніж під’єднати новий водопровід до загальної системи міста, його піддають низці перевірок: спочатку труби промивають, потім під тиском випробовують їх на міцність, тоді хлорують, добу витримують і знову промивають. Після цього воду з цих труб беруть на бактеріологічне дослідження і лише тоді під’єднують до загальної системи.

Володимир Озімчук запевнив, що найближчим часом нововолинці матимуть чистішу воду. Однак, поки триває реконструкція водогону, перебої із водопостачанням є неминучими, вода упродовж проведення робіт може бути не якісною. Проте, вже незабаром, після завершення робіт, вона стане придатною до споживання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні