Поліція розслідує забруднення повітря та земель у Луцьку

0
-1
Поліція розслідує забруднення повітря та земель у Луцьку
Слідчі Луцького відділу поліції за повідомленнями про забруднення атмосферного повітря в обласному центрі Волині розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України.

Як повідомили в прес-службі поліції Волині, під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські відстежили низку повідомлень про те, що протягом травня-червня цього року невідомі особи здійснюють забруднення та зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля речовинами, відходами та іншими матеріалами промислового виробництва.

Йдеться про злив забруднюючих речовин, відходів та інших матеріалів в каналізаційну міську мережу та поля фільтрації одного із місцевих підприємств, що створює небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля Луцька й наближених до нього населених пунктів.

Окрім цього, за дорученням Луцької місцевої прокуратури, слідчі поліції проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 239 (забруднення земель) Кримінального кодексу України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено Луцькою місцевою прокуратурою за повідомленнями про забруднення земель, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля.

Йдеться, зокрема, про порушення спеціальних норм і правил та здійснення зливів забруднюючих та шкідливих речовин, відходів на поля фільтрації та міську каналізаційну мережу.

Слідчі Луцького відділу поліції проводять досудове розслідування з метою встановлення всіх обставин кримінальних правопорушень та притягнення винуватців до відповідальності.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні