Скільки українці витрачають грошей на ліки

0
-3
Скільки українці витрачають грошей на ліки
Жителі України в 2018 році витратили на ліки, в середньому, по 73 долари.

У 2016 році цей показник становив 54 долари. Про це йдеться в інфографічному довіднику Фармацевтика України 2019, підготовленому компанією Top Lead за підтримки фармацевтичної компанії Дарниця, юридичної фірми Aequo і Торгово-промислової палати України, передає Кореспондент.

У довіднику зазначається, що в країнах Європи витрати на ліки суттєво вищі, ніж в Україні. В Естонії цей показник становить $258, в Португалії – $279, у Швеції – $509, в Норвегії – $613, в Ісландії – $764.

Автори дослідження звертають увагу, що 99% витрат на лікарські засоби в аптечному сегменті фінансує безпосередньо населення України. У той же час, у країнах Європи істотна частина витрат покривається за рахунок медичної страховки і державних програм. Таким чином, факторами росту споживання ліків в Україні можуть стати державне фінансування і розвиток страхування.

«Зростання споживання в найближчі роки забезпечать не тільки зростання доходів українців. 99% препаратів громадяни України купують за власні гроші. У той же час, у США і Євросоюзі більшу частину витрат на ліки покриває страхування і державні програми підтримки охорони здоров’я», – відзначає глава ради директорів Дарниця Груп Дмитро Шимків.

«В Україні фармацевтика могла би бути ще більш помітною, якби держава зробила ставку на індустрії з високою доданою вартістю. Поки ж є чинники, що стримують зростання галузі, зокрема, високе оподаткування. Податкове навантаження на галузь у п’ять разів більше, ніж на видобувну промисловість, і в 18 разів більше, ніж на сільське господарство», – прокоментував генеральний директор компанії Top Lead Станіслав Шум.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні