На Волині вилучили 60 кілограмів незаконно виловленої риби

0
5
На Волині вилучили 60 кілограмів незаконно виловленої риби
На Волині у червні викрито 89 порушень правил рибальства.

Про це повідомили на сайті Волинського рибоохоронного патруля.

У період з 1 по 30 червня 2019 року інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено 26 рибоохоронних рейдів. В результаті, викрито 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких 34 грубих.

Також складено 36 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), вісім – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів), три – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, оформлено сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників накладено 17 612 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, становили 34 560 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 60, 85 кг водних біоресурсів, з яких 22, 7 кг на ринках.

Також вилучили 59 одиниць заборонених знарядь лову та ще 47 од. – за актами безхазяйного майна. Крім цього, 45 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, вранці п’ятого червня Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Порушника виявлено на території гідрологічного заказника оз. Дошне Ратнівського район Волинської області. Житель с. Велимче здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Чоловік з човна за допомогою сітки виловив таку кількість риби: лин – 4 екз., щука – 1 екз., лящ – 1 екз.. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 743 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

10 червня рибпатрульні здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Старовижівського відділення поліції. Захід проведено на оз. Домашнє, поблизу с. Любохини Старовижівського району. Близько 9 години було затримано громадянина, який за допомогою трьох риболовецьких сіток виловив близько 3 кг риби. У сітках браконьєра знаходилась така кількість риби: карась звичайний золотий, який занесений до Червоної книги України – 24 екз., окунь - 20 екз., краснопірка – 15 екз., лин – 9 екз. Збитки, завдані рибним запасам України, складають 10 351 грн.

Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки кримінального злочину, відповідальність за що передбачено ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Старовижівського відділення поліції для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – просять повідомляти за вказаним номером телефону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні