На Одещині в пожежі загинуло четверо малюків

0
-3
На Одещині в пожежі загинуло четверо малюків
Під час пожежі в селі Чорне Окнянського району Одеської області загинули четверо малюків.

Як розповіли свідки, пожежа сталася на світанку в приватному житловому будівництві, передає "УНІАН" з посиланням на "Факти".

"Над дахом будинку з'явився димок, який ставав дедалі сильнішим. Почав стріляти шифер. Ми запідозрили щось недобре, стукати в будинок. Ніхто не відповідав...", — розповіли очевидці.

Виявилося, що нікого з дорослих вдома не було. Сусіди вирішили, що діток своїх ті забрали із собою, однак насправді все виявилося трагічніше.

"Вони просто зачинили чотирьох малюків, а самі пішли святкувати день народження сусідки. Відзначали тут, прямо в посадці, у кущах...", — обурюються селяни.

На запитання: "Хто вони, про кого йдеться?" відповідають, що про 19-річну Катерину, господиню дому, матір двох дівчаток — дворічної та п'ятимісячної. А ще — про 23-річну Валентину, родичку господині, сестру її колишнього чоловіка, яка приїхала в гості буквально днями зі своїми маленькими доньками.

Залишивши дітей самих у будинку, та ще й зачинивши їх, молоді мами вирішили погуляти на дні народженні.

За словами селян, подібні "посиденьки" з матусями траплялися і раніше.

"Вони випивали, ми намагалися їх якось присоромити, а вони всі обіцяли, що це вже останній раз і більше, мовляв, ні краплі в рот не візьмуть. А от нині й трагедія ..." — кажуть жителі села.

На виклик рятувальники прибули швидко, полум'я загасили протягом півгодини, але було вже пізно.

"Вогонь дуже швидко поширився приміщенням: діти самі пробували відкрити вхідні двері й запустили туди повітря. Полум'я розгорілося з новою силою. Коли його загасили, в будинку виявили тіла чотирьох дітей: троє — в кімнаті, одну — на підлозі в коридорі", — розповів начальник місцевого підрозділу ДСНС Вадим Гончарук.

Причини та обставини пожежі наразі встановлюють експерти. Як повідомили правоохоронці, НП сталася 1 липня близько 07.00.

"В приватному житловому будинку, де перебували дівчата 2017 і 2018 років народження, сталося загорання домашнього майна. На жаль, рятувальники, яких викликали місцеві жителі, помітивши задимлення, виявили дітей без ознак життя", — сказали у поліції.

Як встановили поліцейські, дві місцеві мешканки 19 і 23 років залишили дітей вдома без нагляду, а самі пішли в гості до подруги. Після трагедії їх виявили у стані алкогольного сп'яніння, що підтвердила медична експертиза.

В однієї з горе-матерів виявили 1,5 проміле в крові. Вирішується питання про кваліфікацію кримінального провадження. За розпорядженням голови Окнянської райадміністрації 2 липня оголошено в районі днем жалоби: скасовано всі розважальні заходи, приспустили державні прапори на будівлях. На полудень запланована хвилина мовчання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні