У Луцьку не закриватимуть РАЦС

0
3
У Луцьку не закриватимуть РАЦС
Для прийому більшої кількості клієнтів ЦНАП потребує приміщення, яким після реконструкції стане будівля РАЦСу.

Про це стало відомо 2 липня під час зустрічі з представниками ЗМІ щодо функціонування та розвитку ЦНАП, пише Район.Луцьк.

«За 6 років ми зробили багато. Сьогодні місто може пишатися ЦНАПом. Впродовж цих років нам першим в Україні вдалося виконати закон «Про надання послуг через ЦНАП», наразі маємо задекларованих 422 послуги, на початках їх було 276», — сказала директорка Центру Лариса Карп’як.

За її словами, адміністратори ЦНАПу є універсальними солдатами, адже вони надають усі послуги, окрім адміністраторів, які реєструють фізичних та юридичних осіб та оформлюють біометричні паспорти.

За 6 років роботи послугами ЦНАПу скористалися більше мільйона людей. Як зазначила директорка, найпопулярнішою є послуга виготовлення біометричних паспортів, другою – виготовлення ІD-карток та реєстрація й зняття з реєстрації з місця проживання. Варто зауважити, що за 6 років у Центрі видали більше 80 тисяч закордонних паспортів та майже 25 тисяч українських.

Лариса Карп’як розповіла, що у ЦНАПі намагаються сприяти поповненню міському бюджету. У 2018 обсяг цих коштів склав 25 416 705 гривень, тоді як у 2013 – 12 686 148.

Також вона додала, що є й проблемні питання, адже багато послуг мають принцип екстериторіальності. «Добре, що в рамках децентралізації багато послуг передали на місця, але ми зіткнулися з рядом труднощів. До нас звертаються онлайн фізичні особи з усієї області щодо витягів. Ця послуга – безкоштовна, працівники ЦНАПу затрачають свій час, папір, формують справи, зшивають, а надходжень від цього немає. Також є проблема, що у багатьох громадах у Волинській області немає державних реєстраторів, усі райони їдуть до нас, виникає черга, лучани обурюються», — зауважує Карп’як.

Посадовиця зазначила, що у планах Центру – придбання автомобіля, щоб здійснювати виїзні прийомі, наприклад, в Заборольську ОТГ, а також відкриття філії у найбільш густонаселеній частині міста.

«Коли ЦНАП будувався, стільки послуг не було, і приміщення, яке ми маємо, задовольняло всі потреби, але наразі такою кількістю послуг цього не достатньо. Тому з міського бюджету виділили кошти на розроблення проектно-кошторисної документації, були домовленості з державним фондом регіонального розвитку про те, що будуть виділені кошти з Фонду для реконструкції приміщення. Звісно, послуги РАЦСу надаватимуться й надалі в ньому. Ми не хочемо закривати РАЦС, просто їхні послуги надаватимуть в кращих та значно комфортніших умовах, ніж є сьогодні», — сказала Лариса Карп’як.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні