В районі ООС – масштабна пожежа: можлива диверсія. ФОТО. ВІДЕО

0
0
В районі ООС – масштабна пожежа: можлива диверсія. ФОТО. ВІДЕО
У неділю, 30 червня, масштабна пожежа спалахнула з самого ранку поблизу сіл Широкине і Бердянське. Горіла суха трава, посадки дерев. Щоб її загасити, військовим і рятувальникам ДСНС знадобилось більш ніж вісім годин.

Про це йдеться на сторінці Операції об’єднаних сил у фейсбуці.

Велику небезпеку спричинило те, що почали детонувати нерозірвані снаряди, які залишилися з того часу, коли мирне місто почали обстрілювати окупаційні підрозділи РФ.

«Боролися з вогнем власними силами. Гасили всім, що було під руками: гілками, лопатами. Не відомо, від чого спалахнуло. Можливо, навмисний підпал. Масштаби великі: сухо та ще вітер сильний. В одному місці тільки загасили полум’я, воно виникло поруч, і ще сильніше. Було важко гасити вогонь без спеціальної техніки, але якось за це не думалося. Ми швидко всі зібралися та погасили вогонь. На локалізацію пожежі пішло приблизно 8–10 годин», – розповідає військовослужбовець з позивним «Сержант».

«Відбулося загорання сухої трави. У результаті чого велика площа поблизу сіл Широкине та Бердянське була охоплена пожежею. Місцеві жителі села Бердянське вранці почали гасити пожежу, яка загрожувала їхнім будинкам та посівам. Повигорала трава, посадки, щоб загасити таку велику пожежу, військовим та рятувальникам ДСНС знадобилось більш ніж вісім годин. Така пожежа загрожувала також населеним пунктам поблизу Бердянського», – повідомив керівник військово-цивільної адміністрації сіл Широкине та Бердянське Олег Прилипко.

Щодо ймовірної причини пожежі, то, за словами Олега Прилипка, не виключають варіанту диверсії.




Теги: оос, пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні