Лікар розповів, що робити при укусі змії

1
-7
Лікар розповів, що робити при укусі змії
В Україні почастішали укуси змій.

Про те, як діяти у випадку укусу змії розповів в коментарі УНН завідувач консультативно-інформаційного відділу “1583” Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Олександр Комашко.

“Укуси змій, кобри, гадюки, гюрзи, дуже небезпечні для життя. Серед перших симптомів: пекучий біль у місці укусу, головний біль, судоми, сонливість, почервоніння на місці укусу, загальна слабкість. Може також бути „ранка“ у місці укусу з ділянкою некрозу, або без нього”, — розповів лікар.

Комашко додав, що найперше, що варто зробити при укусі змії, це забезпечити нерухомість кінцівки, що допоможе сповільнити розповсюдження отрути по тілу, прикласти холод на місце укусу. Обов’язково треба викликати “швидку”, або доставити вкушеного до лікаря. Поки їде швидка, постраждалого варто покласти та підняти його голову, якщо немає запроторення, та підняти ноги, якщо є симптоми шоку: блідість, вологість шкіри, прискорене дихання та серцебиття.

“Будьте дуже уважні, та не залишайте постраждалого від укусу змії без нагляду. По можливості зафіксуйте дату та час укусу та вид змії, яка вкусила”, — додав лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З власного досвіду - одразу після укуса отрута відносно легко видушується (залежить від доступності місця, куди вкусили). Ала в жодному разі - не відсмоктувати ртом! З рани отрута вийде, але через слизову рота, язик і десна все-одно потрапить в кров. Дуже дієвий спосіб - медична «банка», або шприц. Тільки в шприца заздалегідь необхідно відрізати носик. Суттєвим недоліком таких способів є те, що необхідно бути зарання «екіпованим». Також - пийте багато води. І НІЯКОГО АЛКОГОЛЮ!!!! Це дуже важливо! Волинські гадюки не є аж такими отруйними, що варто хвилюватися. Але неприємних моментів додасть точно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні