На Закарпатті вилучили найбільшу партію контрабандних цигарок в історії України

0
-2
На Закарпатті вилучили найбільшу партію контрабандних цигарок в історії України
Найбільшу в історії Україні партію контрабандних цигарок виявили у Закарпатській області.

Вартість контрабанди оцінили у 70 млн грн.

Про це УНН повідомили у прес-службі ДБР.

Виявлено факти незаконного ввезення на митну територію України тютюнових виробів, вироблених в інших країнах.

“За попередньою інформацією, розповсюдження цигарок відомих світових брендів без марок акцизного податку здійснювалося за сприяння службових осіб правоохоронних органів. Тютюнові вироби розповсюджувалися на так званому „чорному“ ринку України, а також переправлялися контрабандою до країн Євросоюзу.

Під час санкціонованого обшуку в одному із складських приміщень у м. Мукачево слідчі ДБР виявили та вилучили ящики із цигарками без марок акцизного податку. Тоді ж надійшла інформація про перебування на території автостоянки, поруч з обшукуваним складським приміщенням, транспортних засобів, в яких також були цигарки невідомого походження без відповідних акцизних марок”, — йдеться у повідомленні.

Відтак слідчими ДБР спільно із співробітниками СБУ, з метою документування вчинення кримінального правопорушення, 27-29 червня 2019 року проведено 11 невідкладних обшуків зазначених автомобілів з причепами та напівпричепами. Під час них вилучено найбільшу партію контрабандних цигарок за історію незалежної України. За попередніми підрахунками, сума знайденого товару становить 70 млн грн. Крім цього, виявлено тринадцять вантажних автомобілів, які переміщали підакцизну продукцію.

Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 204 КК України. Слідчі дії тривають.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні