Польські виші конкурують за студентів з України

2
-6
Польські виші конкурують за студентів з України
Польські вищі навчальні заклади конкурують між собою за залучення іноземних студентів, і насамперед з України.

Про це під час зустрічі з журналістами заявив професор Вавжинєц Конарський - новий ректор академії фінансів і бізнесу Vistula у Варшаві.

“Ми хочемо, щоб більше українських студентів приїжджало до нас на навчання”, - підкреслив Конарський.

За його словами, 53% від усіх студентів у його виші є іноземцями, з яких українці становлять понад 20%. Загалом у цьому навчальному закладі навчаються студенти з 86 країн.

Ректор зауважив, що останнім часом дещо вповільнилися темпи зростання кількості українських студентів, натомість більше приїжджає на навчання, наприклад з Білорусі та Індії.

За словами Конарського, змінюється і географія приїзду українських студентів: зараз вони прибувають не лише із західних, а й з інших регіонів України.

“Перевагами навчання у Польщі є не гірша якість освіти, ніж на Заході, географічна близькість, відсутність мовного бар’єру, а також і нижча вартість навчання”, - зазначив ректор.

Він також висловив переконання, що після навчання у Польщі українські студенти мають застосовувати свої знання у себе на батьківщині. Зокрема, в академії Vistula з цією метою створено програму під робочою назвою “Україна XXI століття”.

За словами Конарського, важливо і те, що українські студенти, які навчаються у Польщі, також популяризуватимуть контакти між країнами і будуть свого роду послами Польщі в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Польські ПТУ конкурують? Лохотрон на наївних . ... В Україні освіта краща та дешевша для тих хто хоче вчитися,а не купувати екзамени попиваючи пиво.
Відповісти
Наївні поляки думають що випускники будуть працювати в найбіднішій країні ЄС Польщі.
Іде тиха українізація Польщі.
Слава Україні!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні