На Волині передають штормове попередження

0
-3
На Волині передають штормове попередження
27 та 28 червня в Україні очікують на різке погіршення погодних умов.

Більшу частину областей накриють дощі, грози, град, можливі сильні пориви вітру. Окрім того, спека, яка тривала останні тижні, почне спадати.

Через ускладнення погодних умов синоптики вже оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий,– повідомили синоптики.

Сьогодні, 27 червня, у західних, північних та більшості центральних областей пройшли сильні грози, зливи з градом та шквальними поривами вітру.

"28 червня в Україні пориви вітру 15-20 метрів за секунду. Вночі у південних, східних, Дніпропетровській областях грози, місцями град та шквали вітру", – повідомили синоптики.

Зокрема, дощі, грози та шквали вітру накриють Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Житомирську, Тернопільську, Хмельницьку, Чернівецьку, Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Харківську, Сумську, Чернігівську, Київську області та окупований Крим.

Через сильні зливи синоптики прогнозують різкий підйом рівня річки Дністер та річок в Івано-Франківській і Закарпатській області. Тому можливе підтоплення сільськогосподарських угідь, а в горах iснує загроза утворення селевих потокiв.

Окрім того, 27-30 червня на всій території Україні, крім західних та більшості районів північних областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні