Гвардієць з Луцька залишив американську мрію заради України. ФОТО

0
4
Гвардієць з Луцька залишив американську мрію заради України. ФОТО
Після другого курсу лучанин Роман Старчевський залишив навчання в університеті заради американської мрії. Та через півтора роки повернувся в Україну, аби здобути вищу освіту, самоутвердитися. А ще – щоб виконати свій обов’язок відслужити строкову службу і реалізувати себе тут, на рідній землі.

Про це йдеться на сторінці Військової частини 1141 Національної гвардії України міста Луцька у "Фейсбуці".

Хлопець розповів, що спонукало його залишити мрію, повернутися із США в Україну і піти служити до лав Національної гвардії.

За статистикою, більшість тих, хто їде за кордон на навчання чи на заробітки, залишаються там. Однак 24-річного лучанина Романа Старчевського це не стосується. Після півторарічного проживання за кордоном, він повернувся на Батьківщину.

"Я вчився у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті прикладної лінгвістики. Після другого курсу виїхав до США за програмою Work and Travel і залишився в країні. Спочатку працював рятувальником в басейні, пізніше – у сфері торгівлі", – розповідає Роман.

Зі слів хлопця, життя у США разюче відрізняється від українського: інший менталітет, інші цінності, пріоритети. Але якою б яскравою не була картинка щасливого життя, в очах американців емігранти назавжди лишаються емігрантами.

"Там, в Америці, усе чуже. На тебе дивляться як на чужинця, за свого ніхто не сприймає. Як би ти не намагався, утвердитися в чужій країні і стати американцем, не вийде. В очах інших ти назавжди лишишся іноземцем", - каже Роман.

Досягнувши мети – попрацювати за кордоном, набратися досвіду й удосконалити володіння мовою – Роман Старчевський вирішив: час додому.

Після повернення поновився в університеті і закінчив навчання. Наступний крок – строкова служба в Національній гвардії України. Нині служить у військовій частині 1141 у Луцьку.

"Коли отримав повістку, без вагань вирішив – час йти служити. До Національної гвардії потрапив, бо вважаю, що тут створені усі належні умови для військовослужбовців, навчання і забезпечення теж на високому рівні", – упевнений Роман.

Гвардієць переконаний, що військова служба – це важлива школа життя, яку повинен пройти кожен чоловік і додає: Нацгвардія виховує справжніх професіоналів. А ще – це ідеальний плацдарм для того, щоб загартувати дух, навчитися терпінню, субординації, опанувати військову справу і стати досвідченішим.

Після строкової служби полишати військову справу Роман Старчевський не планує. Хоче й надалі працювати в рідній країні, бо вважає, що Україна – це країна можливостей з прекрасним ландшафтом для розвитку і високих досягнень. І хто як не ми збудує могутню, незалежну, сильну державу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні