Де на Волині збудують футбольні поля

0
1
Де на Волині збудують футбольні поля
На Волині продовжують будувати футбольні поля зі штучним покриттям. У Павлівці, Шацьку та Дубовому на Ковельщині будівельні поля незабаром здадуть в експлуатацію. А до кінця року обіцяють звести в Горохові та Липинах Луцького району.

Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.

Незабаром в області здадуть в експлуатацію три нових футбольних поля із штучним покриттям. Побудовані вони за державні та кошти з місцевих бюджетів із співфінансуванням на рівні не менше ніж 50 %.

Зокрема, мова йде про футбольні поля зі штучним покриттям в с. Павлівка Іваничівського району, в с.Дубове Ковельського району та смт Шацьк, де будівельні роботи вже на стадії завершення.

На території загальноосвітніх закладів згаданих населених пунктів незабаром запрацюють нові футбольні поля розміром 42х22 м. Середня вартість кожного об’єкта 1,5 млн грн.

Ще два до кінця року зведуть у с.Липини Луцького району та м.Горохів. Нині там тривають підготовчі роботи.

Це стало можливим завдяки державній бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України», відповідно до якої кожна область отримує на це кошти. До слова розподіл бюджетних коштів в розрізі регіонів здійснюють пропорційно чисельності населення у віці від 0 до 17 років, яке проживає у відповідному регіоні.

Спрямовують їх на реалізацію проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт), у тому числі виготовлення проектної документації футбольних полів (майданчиків, стадіонів) із штучним покриттям у регіонах України, насамперед проектів, розміщених на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 50 % загального обсягу фінансування проекту.

Довідково: У 2017 році в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» вже було профінансовано 298 регіональних проектів на суму 243,8 млн грн. На Волині побудували 6 футбольних полів зі штучним покриттям, на що із Державного бюджету спрямували 4 млн 497 тис. грн. Таку ж суму виділили також із місцевих бюджетів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні