Як затримували керівника луцького реабілітаційного центру. ВІДЕО

1
-5
Як затримували керівника луцького реабілітаційного центру. ВІДЕО
Цивільна дружина завідувача луцького реабілітаційного центру «Ренесанс» Марія стверджує, що її чоловіка Володимира Антонова, як і п’ятьох інших співробітників центру, затримували з порушенням закону.

Відео затримання у квартирі завідувача центру вона надала інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, в середу, 19 червня поліція проводила обшуки в реабілітаційних центрах «Ренесанс», що в селі Гаразджа та на вулиці Володимирській у Луцьку.

Того ж дня затримали у власному помешканні завідувача реабілітаційного центру Володимира Антонова. Хоча у протоколі, на суді, місце та час затримання керівника центру було зазначене інше.

Як доказ цього, цивільна дружина Володимира Антонова надала інтернет-виданню «Волинь24» відео затримання чоловіка у власній оселі.

Те, що тоді відбувалося, Марія описує так:

«Правоохоронці увірвалися в нашу квартиру, де ми з цивільним чоловіком проживаєм. Нічого не пояснюючи, не показуючи жодного документа, «повалили» нас на підлогу. Після чого слідчий наказав «здати» телефони добровільно, або застосують силу, щоб не було змоги нікому подзвонити».

Марії вдалося частково зняти процес затримання на телефон.

«Так як в мене було 2 телефони на той момент, один я здала, іншим скористувалась у ванній кімнаті, поки правоохоронці не забрали телефон, приклавши фізичну силу», – пояснює жінка.

Вона резюмує: «Таким чином, вони позбавили нас законного права на захист».

Марія додає: «Після цього спонукали мого цивільного чоловіка підписати якийсь документ, не пояснюючи, що за документ, і не дававши змоги ознайомитись з ним. Далі був обшук і вилучення власного майна».

За інформацією прокуратури Волині, шістьом громадянам, причетним до функціонування незаконного реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних у Луцьку та селі Гаразджа Луцького району, у тому числі організатору ОЗГ – 28-річному мешканцю Луцька, повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюваному протягом тривалого часу, що супроводжувалось заподіянням потерпілим фізичних страждань, організованою групою (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 146 КК України).

У ході санкціонованих обшуків у приміщеннях центру правоохоронці виявили кілька десятків осіб, яких незаконно утримували під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності, а також хронічного алкоголізму.

Передрук заборонено.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Били та забороняли говорити з рідними: як «лікували» в луцькому центрі «Ренесанс»




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що вона хотіла? Щоб може завчасно попередили. За незаконне позбавлення волі людей, так і затримують. Це не кража куртки на базарі чи щось подібне.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні