--> На Волині через недобудовані майданчики спортсмени їздять тренуватися з міста в село | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині через недобудовані майданчики спортсмени їздять тренуватися з міста в село

0
0
На Волині через недобудовані майданчики спортсмени їздять тренуватися з міста в село
У місті Рожище Волинської області вже який рік поспіль стоять недобудованими два спортивні майданчики на місцевому стадіоні.

Обидва запланували зробити зі штучним покриттям, але різного розміру і призначення. Один із них із футбольним полем – 20 на 60 метрів, інший – з поліуретановим покриттям для баскетболу, волейболу, тенісу та інших ігор.

Володимир Рудюк, керівник фірми «СпортЕлітБуд», яка зводить обидва спортивні об’єкти, зазначає: будівництво майданчиків затягнулося, бо не зважили на погодні умови – тендери відбулися майже під кінець року. І вже з нового року грошей на закінчення робіт не дали.

«Але в нас закуплене обладнання для великого поля зі штучним покриттям, ми провели сюди світло. Якщо будуть кошти – його можна запустити в експлуатацію за місяць. Що ж до майданчика з поліуретановим покриттям, то його завершити можна за лічені дні», – переконує Володимир Рудюк.



До речі, у Рожищенській районній дитячо-юнацькій спортивній школі займаються понад 200 дітей. Тому нові майданчики для ігрових видів спорту вкрай необхідні місту.

Директор спортивної школи Сергій Приходько розповідає: місцеві спортсмени – одні з тих, хто їздить на тренування в село Княгининок, адже вихованці Рожищенської ДЮСШ беруть участь у першостях 5 футбольних ліг.

Головний тренер футболістів Володимир Лукашук переконаний, що як тільки в на спортивному стадіоні з’являться повноцінне футбольне поле, молодь ще активніше буде займатися спортом.

«Зараз у місті діти не настільки активно займаються футболом, як би хотілося. Добре, що створили футбольну команду, тому трошки ситуація поліпшилася. Але всі ми розуміємо, що коли з’явиться новий стадіон, то ті діти, хто відвідує секцію, приведуть із собою ще п’ятьох однокласників», – переконаний Володимир Лукашук.

«Питання щодо цих спортивних полів дуже нагальне, – каже Сергій Приходько. – Ми сподівалися, що буде побудований спортмайданчик з і штучним покриттям, на якому будуть займатися діти, а ми вже своїми силами будемо відновлювати велике футбольне поле на стадіоні».



До слова, на добудову стадіону районна влада вже виділила півмільйона гривень, і, кажуть місцеві, було б добре, якби таку ж суму знайшла і міська влада. Також кошти з обласного бюджету планують виділити депутати Волиньради.

«Ще одна проблема – це бігова доріжка. Вона ніби є, проте де-факто її нема. У нас хороші результати з легкої атлетики, але хотілося б, щоб діти тренувалися тут, в Рожищі, а не їздили аж у Княгининок», – каже Сергій Приходько.



Депутат Волинської обласної ради В'ячеслав Рубльов пригадує: коли виділяли кошти на будівництво спортивного поля, то просили, аби кошти можна було перенести на наступний рік. Проте цього не сталося. Реагуючи на звернення рожищан, депутат оголосив запит на сесії Волинської обласної ради. Переконує: обласна рада буде долучатися до добудови спортивного поля. Він нагадав: стадіон, який зробили в Княгининку, ніколи не стоїть на замку, бо місцеві жителі хочуть займатися спортом.

«Проблеми треба вирішувати в міру їх надходження. Спочатку ми зробимо майданчик з поліуретановим покриттям, потім перейдемо до того великого поля, – каже В’ячеслав Рубльов. – За цей час ви встигнете зробити проектно-кошторисну документацію на бігові доріжки, бо без цих документів провести ремонт неможливо».

В'ячеслав Рубльов додає: він докладе усіх зусиль, аби обидва спортивні поля були завершені якнайшвидше.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні