Лучанка просить заборонити продаж собак у місті без документів

2
-1
Лучанка просить заборонити продаж собак у місті без документів
Лучанка просить заборонити у Луцьку продажу собак без відповідних документів.

Відповідну петицію зареєструвала Марія Собчук.

Лучанка пропонує заборонити на території міста (в тому числі й через мережу інтернет, соцмережі) продаж «породистих» собак, породність яких, не підтверджена відповідними документами (метрикою/родоводом).

Заборону вона пояснює тим, що такі продажі збільшують проблему безпритульних собак. "Людина купує ніби породисту собаку, а коли виростає щось не те – викидає на вулицю. Всі ми бачимо, що КП "Ласка "переповнена безпритульними. Та й на вулицях їх немало", – зазначає авторка петиції.

Вона також зазначає, що такі продажі (без документів про породність) є порушенням ч.2 ст. 13 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Зокрема, «продавець тварини зобов'язаний забезпечити покупця достовірною інформацією про вид, породу, стан здоров'я та інші якості тварини, а також про умови її утримання».

«Достовірну інформацію про породу можна взяти лише з метрики чи родоводу, які видаються кінологічною організацією. У всіх інших випадках це фенотипні собаки або ж метиси, але аж ніяк не породисті»,– наголошує Марія Собчук.

До кінця збору підписів залишилось: 11 днів. Станом на 24 червня петицію підписали 77 осіб з 300 необхідних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як на мене це жалюгідна спроба прибрати конкуренцію...
Переважній більшості їхні бумажки абсолютно нідочого... По виставкам однозначно ніхто з собакою кататися не буде. Я не бачу жодного смислу платити зверху значну суму за підтвердження родослівної!
Відповісти
А якщо і з документами виросте "щось не те" ,то що продавець нестиме за підробку відповідальність?А собаку хто захоче то і породисту вижене,на вулицях можна і породистих нічийних тварин зустріти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні