Як на підприємстві на Волині заморожують ягоди

1
5
Як на підприємстві на Волині заморожують ягоди
У Маневицькому районі, на потужному підприємстві Polko Group заморожують ягоди не лише з Волині, а й з Вінниччини, Полтавщини та Закарпаття. Кожна ягідка проходить дванадцять етапів перевірки й повного замороження.

20 червня, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк з робочим візитом відвідав найбільшого роботодавця Маневицького району – корпорацію Polko Group, який має закордонні інвестиції. (До складу корпорації належать ще три товариства: ТзОВ «Біопол», «Агрофрукт» ЛТД, «Волиньфрукт»).

Про це повідомила прес-служба Волинського обласного центру зайнятості.

Керівник обласної служби зайнятості з колегами зустрілися з генеральним директором та співзасновником корпорації Polko Grop Славоміром Полковським та директором із виробництва Іриною Мартинюк.

Інвестиційне підприємство фактичну діяльність провадить у смт Маневичі та спеціалізується на переробці ягід (малина, полуниця, чорниця) та грибів, а також організовує підтримку власників особистих селянських господарств у їх вирощуванні.

«Наші потужності – від трьох тисяч тонн ягід, фруктів та понад тисяча тонн дикорослих грибів на рік. Значну частину експортуємо до Європи. Наша продукція сертифікована, згідно з органічними стандартами ЄС і США ще у 2003 році», – розповів польський інвестор.

На виробництві відбулася модернізація устаткування, що дало можливість наростити виробничі потужності, а відповідно – нестачу кадрів.

Нині підприємство потребує технологів, які спеціалізуються на ягодах та грибах, а ще електриків зі спеціальними допусками роботи на устаткуванні з хімічними речовинами.

У сезон на підприємстві працює 271 особа. Ягоди закупляють як на Волині, так і у Вінницькій, Закарпатській та Полтавській областях.

Аби вони не втрачали смакові якості, придбали фури з холодильною установкою. Підприємець сказав, що зацікавлений у розширенні співпраці саме з місцевими агровиробниками.

Гостям показали саме виробництво, зокрема повний процес замороження ягоди: від лінії для очищення й миття до сортування. Цікаво, що кожна ягідка проходить дванадцять етапів перевірки й повного замороження.

На виробництві активно працюють над логістикою, підтримкою місцевого населення та розробками – вигадали навіть спеціальну тару для транспортування з твердим дном. (Фрукти приймають лише у ній).

Є на виробництві й лабораторія, де перевіряють вміст солоду. А за європейськими стандартами це від восьми бріксів (одиниця виміру – авт.).

Заморожують продукти у системі флуїдизації – ягідка підстрибує на конвеєрній стрічці і морозом її огортає з усіх боків рівномірно. Для повного замороження достатньо дванадцяти хвилин, а «за бортом» – мінус 22.

Робоче місце працівників за устаткуванням вкрите кригою, навіть коли надворі спека. Втім вони не скаржаться, адже роботодавець забезпечує їх необхідним термостійким одягом, взуттям, завжди є гарячий чай. Працюють у дві зміни, за необхідності – у три. При цьому отримують гідну оплату праці.

Як зазначила директор з виробництва, минулого року фахівці Маневицької районної філії ВОЦЗ допомогли укомплектувати 25 вакансій. Нині роботодавець розглядає можливість працевлаштувати на сезон студентів за спеціальностями лаборанти-мікробіологи, слюсар-ремонтник, навантажувачі та вантажники. Це в перспективі слугуватиме для них хорошим стартом у професійній кар'єрі.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чого ви тішитесь, дебіли ? країна стає сировинним придатком як країни третього світу. із-за повального безконтрольного експорту і мізерні зарплати населення скоро буде їсти лободу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні