--> На Волині шкідник масово знищує рослини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині шкідник масово знищує рослини

0
-5
На Волині шкідник масово знищує рослини
У кількох районах Волині виявили велику кількість капустяної молі, яка атакує рослини на полях.

Шкідника виявили у Володимир-Волинському, Рожищенському та Луцькому районах, повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

Із проблемою шкідливості спеціалізованих фітофагів капустяних культур зіткнулися цього року як у приватному секторі, так і у фермерських господарствах. Осередково спостерігається масовий літ капустяної молі, резерватором якої є посіви ріпаку.

Капустяна міль (Plutella maculipennis Curt.) належить до родини Серпокрилі молі, її гусінь пошкоджує сходи капустяних культур (капусту, редиску, редьку, ріпак, ріпу, гірчицю і ін.).

Так як, немає чітких критеріїв прогнозу поширення та чисельності цього шкідника, передбачити масові спалахи фітофага досить важко.

Зростання його кількості пов’язане з міграцією метеликів з інших стацій під впливом фронтальних процесів в атмосфері та південних вітрів, а також із підвищенням середньодобових температур повітря та значним накопиченням шкідника на ріпакових полях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні