В ізоляторі тимчасового тримання у Володимирі виявили низку порушень

0
6
В ізоляторі тимчасового тримання у Володимирі виявили низку порушень
Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та громадські монітори здійснили моніторинговий візит до ізолятора тимчасового тримання № 4 Головного управління Національної поліції у Волинській області (м. Володимир-Волинський).

Про це повідомили в прес-службі Омбудсмана.

Під час візиту встановлено, що керівництвом ГУНП у Волинській області в цілому вживаються заходи щодо приведення умов для затриманих осіб, які перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, до встановлених вимог чинного законодавства України та міжнародних стандартів.

У 2013 році на виконання рекомендацій Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у зв’язку з невідповідністю Європейським нормам та стандартам діяльність спецустанови було припинено.

У 2017 році на замовлення Головного управління Національної поліції у Волинській області було проведено реконструкцію ізолятора тимчасового тримання № 4. Зокрема переплановано існуючі приміщення ізолятора, замінено кроквяної системи, встановлено системи опалення, водопостачання та каналізації.

У всі камери проведено системи гарячого водопостачання, припливну вентиляцію з механічним спонуканням підігріву повітря в холодну пору року, обладнано кнопки виклику постового, радіоточки та проведені лінії ефірного телебачення. З липня 2018 року функціонування ізолятора тимчасового тримання № 4 Головного управління Національної поліції у Волинській області поновлено.

Водночас у ході моніторингового візиту було встановлено, що в ізоляторі тимчасового тримання не повною мірою виконуються заходи, спрямовані на попередження неналежного поводження з утримуваними.

Зокрема, в ізоляторі порушується право затриманих осіб на побачення. Оскільки в установі відсутня кімната для побачень. Вікна камер не обладнані кватирками із замками для вентиляції, обладнання санвузлів та санітарних кімнат не відповідає встановленим вимогам. Прогулянкові дворики не захищено належним чином від атмосферних опадів, що під час негоди перешкоджає реалізації права на доступ до свіжого повітря.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні