--> Волинські претенденти в нардепи прорекламували себе до Дня медика | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські претенденти в нардепи прорекламували себе до Дня медика

0
-7
Волинські претенденти в нардепи прорекламували себе до Дня медика
Напередодні відзначення Дня медичного працівника на Волині потенційні кандидати у народні депутати активно вітали фахівців галузі, вручали грамоти, дарували подарунки, а чинні нардепи нагадували, скільки коштів з держбюджету вони «залучили» для потреб медичних закладів у своїх округах.

Відповідну інформацію зібрали спостерігачі Громадянської мережі «Опора».

Так,14 червня чинний народний депутат України Ігор Гузь опублікував на своїй офіційній сторінці у фейсбуці допис про те, що з його ініціативи для Старовойтівського фельдшерсько-акушерського пункту Рівненської ОТГ на Любомльщині придбали нове медобладнання та меблі.



8 червня на місцевому «12 каналі» вийшов сюжет про те, що за сприяння народного депутата України Степана Івахіва понад 1,3 млн грн субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток в Ковельському МТМО використали для перекриття покрівлі інфекційно-неврологічного корпусу центральної районної лікарні.

Зазначений відеосюжет також був опублікований на офіційному сайті Ковельської міської ради.



Також 14 червня на офіційному сайті народного депутата Ірини Констанкевич зֹ’явилась публікація «Ірина Констанкевич привітала медичних працівників із професійним святом».

У матеріалі йдеться про те, що під час урочистостей з нагоди свята у Ківерцівському РТМО за особливі заслуги у розвитку охорони здоров`я, професіоналізм, забезпечення високого рівня надання медичної допомоги жителям області та з нагоди професійного свята – Дня медичного працівника – подяками народного депутата Ірини Констанкевич нагородили низку працівників Ківерцівського районного територіального медичного об’єднання.



14 червня на сайті інформаційного агентства «Конкурент» було опубліковано матеріал під назвою «Луцькі медики отримали подарунки від Покровського з нагоди професійного свята». У новині йдеться про те, що під час урочистостей з нагоди професійного свята медпрацівників у Луцькій міській клінічній лікарні лікарі отримали новенькі праски, електрочайники, мікрохвильові печі, дошки для прасування та іншу потрібну техніку. А привітати луцьких працівників медичної сфери прийшов співзасновник Громадянського руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер. Він вітав медиків із професійним святом від імені депутат Луцької міськради Андрія Покровського.




Раніше Тарас Шкітер заявляв, що виявив бажання йти в політику, після чого політична партія «Голос» Святослава Вакарчука висунула його у кандидати по одномандатному виборчому округу №22 (м. Луцьк). Втім, через хвилю інформаційних повідомлень з елементами «чорного піару» проти потенційного кандидата Тарас Шкітер відмовився від участі у виборах від політичної партії.



Омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі «Опора» на Волині Євгенія Коваленко прокоментувала виявлені спостерігачами факти.

«Нагадаю, що з того моменту, як ці особи, що так щедро перед виборами роздають подарунки та подяки, набудуть статусу суб’єкта виборчого процесу, настає відповідальність за таку щедрість. До осіб, які винні у підкупі виборців, можуть застосовуватися заходи кримінального та адміністративного переслідування, одночасно поряд з цим можуть застосовуватися конституційно-правові санкції, передбачені законодавством про вибори. Відповідно до ч. 3 ст. 160 Кримінального кодексу України, передбачено відповідальність за такі дії під час передвиборчої агітації. Санкція тут – це обмеження або позбавлення волі від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років», – зазначила Євгенія Коваленко.

«Опора» також нагадує, що відповідно до ч. 14 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», заборонено проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні