--> У Франції через пожежу знищено 250 тисяч літрів коньяку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Франції через пожежу знищено 250 тисяч літрів коньяку

0
-3
У Франції через пожежу знищено 250 тисяч літрів коньяку
Велика пожежа охопила льох з коньяком ємністю 2500 гектолітрів (250 тисяч літрів) у французькому департаменті Шаранта, яка є частиною регіону Коньяк, обійшлося без жертв.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BFMTV.

Пожежа спалахнула опівдні у субботу. 70 пожежників, які прибули для її ліквідації, взяли вогонь під контроль у другій половині дня.

"Вогонь охопив фотоелектричні панелі і поширився на винний льох площею 200 м2, суміжний будинок і фермерський хлів загальною площею близько 1000 м2", - сказав капітан Девід Барден з відомчої пожежно-рятувальної служби Шаранти.

"Нам вдалося захистити сусідній лікеро-горілчаний завод, всередині якого було близько 350 гектолітрів, і дюжину сільськогосподарських машин", - сказав він, додавши, що пожежникам довелося перерізати лінію електропередачі 20 000 вольт недалеко від місця пожежі.

Вогнеборці стежили за місцем події всю ніч, оскільки в льоху все ще лишалося трохи алкоголю і могло виникнути нове загоряння.

"Коньяк має міцність 40 градусів і тому легкозаймистий ", - сказав капітан Барден.

Пожежі на винокурнях регіону Коньяк досить рідкісні, але особливо небезпечні, оскільки внаслідок них виділяється багато тепла, мало диму, а полум’я синього кольору малопомітне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні