--> Чому українці відмовляються від відпочинку в Туреччині і куди летять цьогоріч | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому українці відмовляються від відпочинку в Туреччині і куди летять цьогоріч

1
2
Чому українці відмовляються від відпочинку в Туреччині і куди летять цьогоріч
Цього літа кількість українських туристів, які відпочили за кордоном, зросте на 30%. Продажі турів у Єгипет і країни ЄС зростають, а в Туреччину — скорочуються. Чому?

Про це пишуть "Бізнес Новини".

Новий туристичний сезон стартував. На літо продано на 30% більше турів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розповів директор мережі одного з віддомих турагентств Олег Кулик.

Кількість охочих поїхати в Єгипет і країни ЄС — Іспанію, Італію та Грецію зростає, тоді як туристичний потік до Туреччини скорочується. Причина — в цінах. Якщо середня вартість туру на двох до Єгипту становить 26 000 грн, то до Туреччини — 37 000 грн.

Раннє бронювання

За оцінками туристичних операторів, цього літа відпустку за кордоном проведе приблизно 1,6 млн наших співвітчизників. За середньої вартості відпочинку $600 з людини на тиждень, за літо українці витратять на закордонний відпочинок не менше $1 млрд. Це на 25−30% більше в порівнянні з літом минулого року. «Сезон почався добре і всі наші чартери заповнені», — додає генеральний директор туроператора Join UP Дмитро Сєроухов.

Чому кількість охочих поїхати за кордон зростає?

На початку року дуже добре продавалися тури на літо за раннім бронюванням, каже директор Центру розвитку туризму в Україні Володимир Царук. Останні кілька років ці програми рекламують самі оператори, що приводить до зростання попиту. «Під час раннього бронювання ціни на відпочинок нижче приблизно на 30%, є можливість забронювати будь-який готель і оплатити тур частинами», — говорить Царук.

На зростання попиту вплинуло і зміцнення гривні, яке спостерігалося в першому півріччі. Наприклад, якщо офіційний курс НБУ на 1 січня становив 27,68 грн за долар, то на 7 червня — 26,79 грн за долар.

Уподобання змінюються

Найбільше — на 40% — зростають продажі турів до Єгипту в порівнянні з літніми місяцями минулого року. Зате в Туреччину путівки купують на 10−15% менше туристів, ніж минулого літа, каже Олег Кулик.

Це пов’язано з високими цінами на відпочинок на курортах Анталії, Бодрума і Мармариса.

З цього року місцеві готелі перейшли в розрахунках з доларів на євро, тому в гривні відпочинок подорожчав приблизно на 20%.

«Турецькі готелі цього року добре заповнююються завдяки підвищеному попиту з країн ЄС. Місця в багатьох готелях вже заброньовані», − додає Дмитро Сєроухов. Середня вартість відпочинку на двох у Туреччині зараз становить 37 000 грн, тоді як у Єгипті − 26 000 грн.

«У Єгипті зараз можна забронювати (тижневий — ред.) тур на двох до гарного п’ятизіркового готелю за $1000. Відпочинок у Туреччині в аналогічному готелі обійдеться в $1200−1300 за двох», — уточнює Олег Кулик.

На 10−15% зростає кількість турів до країн ЄС — Іспанії, Італії та Греції. Це пов’язано зі зростанням пропозиції, оскільки цього року туристичні оператори розширили кількість рейсів і маршрутів до країн ЄС, розповідає Сєроухов. Наприклад, цього року відкриті прямі чартери на Сицилію (Італія), повернули польотну програму в Калабрію (південь Італії) і збільшили кількість рейсів в Ламецію-Терме (Італія).

Найвищий попит на відпочинок буде спостерігатися в липні-першій половині серпня. Але навіть у цей період можливі гарячі тури.

«Цього року оператори збільшили кількість рейсів до Туреччини, але попит буде на рівні минулого року. Тому можуть з’явитися недорогі тури на турецькі курорти», — каже Сєроухов.

«Гарячих пропозицій» на інші напрямки буде набагато менше.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ми з дівчатами на озера, ловити раки та рибу. Халява
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні