--> На Волинь приїхав владика Макарій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волинь приїхав владика Макарій

3
-8
На Волинь приїхав владика Макарій
Ієрарх Константинопольської православної церкви на запрошення митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолить Богослужіння та заходи з нагоди храмового свята кафедрального собору Святої Трійці.

Про це йдеться на сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України у "Фейсбуці".

81-річний владика Макарій є постійним членом Священного синоду Вселенського Патріархату. Митрополитом Анейським став минулого року, а раніше був єпископом Лампсакським, вікарієм Швейцарської митрополії, а також ректором Православного центру в Шамбезі.

"15 червня високопреосвященний уперше приїхав у Луцьк і зустрівся з владикою Михаїлом. Оскільки сьогодні Троїцька поминальна субота вони відвідали міське кладовще біля с. Гаразджа і відправили заупокійну літію по воїнах, які загинули за Україну. З ними молилися канцлер нашої єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інші військові священики, а також настоятель цвинтарного храму Воскресіння Христового священник Ярослав Черенюк", - йдеться у дописі.

Як зазначається, увечері архієреї відслужили святкову всенічну у Свято-Троїцькому соборі обласного центру, після якої звернулися до вірних із вітальними словами.

"У День Святої Трійці митрополит Макарій відвідає жидичинський монастир, правитиме Божественну Літургію, зустрінеться із волинським чернецтвом, а пізніше в Луцьку прочитає лекцію для викладачів і студентів ВПБА. У понеділок високий гість очолить урочисте Богослужіння престольного празника в соборі. Початок відправи о 9.00", - повідомляють у Волинській єпархії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
-досить людям нав‘язувати брехню та нечисть!!!(
Відповісти
а московські ще і сатаністи
Відповісти
Міша, а як же Філарет. Негоже забувати старих друзів на таке велике Свято.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні