--> Розповіли, яке морозиво не можна їсти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розповіли, яке морозиво не можна їсти

1
2
Розповіли, яке морозиво не можна їсти
Морозиво – один із найбільш небезпечних літніх десертів. Зіпсовані чи повторно заморожені ласощі можуть викликати серйозне харчове отруєння.

Про це розповіла міколог і бактеріолог Оксана Вольська, - пише Обозреватель.

“Як же хочеться в ці спекотні дні охолодитися і з’їсти морозиво! І ви думаєте: “Жарко, їсти все одно не хочеться! Я краще з’їм морозиво і поп’ю води, а обід або вечерю пропущу!” Але тим самим ви забезпечуєте організму дефіцит необхідних речовин і надлишок непотрібних рафінованих жирів і цукру. Такий режим має свої наслідки, і не тільки для ваги. Ламкі нігті, випадання волосся, карієс на зубах – це light версія того, що відбувається в організмі в цьому випадку”.

Оксана застерігає від купівлі так званого “м’якого” морозива, яке готується на місці в спеціальних апаратах – фрізерах.

“Хочу попередити і попросити всіх батьків. У жодному разі не купуйте дітям фрізерне морозиво. Те, що заливається водою або молоком і порошком, готується на місці. У теплу пору року – в жодному разі”, – наголосила Вольська.

За її словами, влітку купувати морозиво варто тільки з холодильних камер у магазині. Однак і в цьому випадку треба попередньо переконатися, що його не заморожували повторно.

“Морозиво тільки в магазині, і тільки якщо ви бачите, що там дотримані терміни зберігання, що воно не підтануло. Якщо морозиво деформоване – значить, воно вже розтануло і потім його заморозили вдруге”, – розповіла вона.

Як пояснила науковий фахівець, мікроби чудово переживають процес замороження і під час танення в такому морозиві може розвинутися бактеріальна інфекція.

Окрім морозива, вона закликала утриматися влітку від придбання виробів із кремом – тістечок, тортів, десертів. Також морозиво не можна вживати людям з цукровим діабетом або надлишковою вагою. Морозиво на основі тваринних жирів не слід вживати людям з підвищеним рівнем холестерину. Навіть здоровим людям не варто захоплюватися морозивом з різними ароматичними добавками: полуничним, малиновим і т. п. В такі сорти додають шкідливі для організму штучні харчові добавки. Краще з’їсти натуральне плодово-ягідне морозиво.

“Якщо хочете зробити своїй дитині подарунок ви можете це зробити вдома на чистій кухні, з хороших продуктів. В такому випадку дитина буде задоволена, і ви знатимете, що ваша сім’я у безпеці”, – порадила бактеріолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо в морозиво виробник додає шкідливі добавки то чому не прикриють таке виробництво?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні