--> На Волині відбулася «тусовка» патріотичної молоді | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині відбулася «тусовка» патріотичної молоді

0
4
На Волині відбулася «тусовка» патріотичної молоді
У селі Соловичі Турійського району на березі мальовничого озера Величі відбувся XIV фестиваль військово-патріотичного виховання учнівської молоді, який об’єднав два заходи – змагання «Козацький гарт» та гру «Сокіл-Джура».

Учасники «Козацького гарту» приїхали на змагання на три дні, інші ж гравці мали аж 5 днів відпочинку на березі озера. Впродовж фестивалю діти живуть у наметах, облаштовують побут, вчаться долати труднощі, змагаються у різноманітних спортивних та туристських змаганнях. Окрім того, перевіряють вміння надавати першу медичну допомогу та орієнтуватись на місцевості. Загалом на фестиваль приїхали близько 500 школярів із усіх куточків Волині.

Арсен Клименко приїхав на фестиваль із Маневичів, де навчається у школі №1 імені Героя України Андрія Снітка. Розповідає: у змаганнях участь бере другий рік поспіль, бо багато займається спортивним орієнтуванням та туризмом. Його команда із промовистою назвою «Воля» тут посіла перше місце.

«Головне, щоб в команді не було сварок, була чітка співпраця та взаєморозуміння. Тільки так можна перемогти, – ділиться хлопець. – Цей фестиваль навчає дружності та волі до перемоги».

Нагороду команді Арсена Клименка вручав депутат Волинської обласної ради В’ячеслав Рубльов. Він наголошує, що Україна потребує патріотичної, вольової та фізично розвиненої молоді.

«Такі діти будують наше майбутнє, за ними майбутнє нашої держави. Своїми здобутками вони прославляють і Волинський край, і Україну в цілому. Волинська обласна рада на чолі з Ігорем Палицею завжди підтримують молодь і спорт», – наголосив політик.



Під час фестивалю діти не тільки грали у різні ігри, як-от «Теренова гра», «Лазертаг» та інші, але змагалися. Щоправда, їх оцінювали не тільки за результатами тих чи інших змагань, але й те, як вони таборуються, як зберігають продукти, як готують їжу та інше.

«Цей фестиваль не лише змагання, це свого роду «тусовка» патріотичної молоді, – розповідає заступник директора центру туризму спорту та екскурсій, управління освіти Волинської ОДА Катерина Павлюк. – Діти продемонстрували єдність не лише в рої, а єдність колективу в нас в області. Програма фестивалю була дуже насичена, змістовна і якісна, адже учасники не тільки відпочивали, а й навчалися».

«Діти, які приїжджають на такі заходи, де немає такої жорсткої опіки, як у школі, вчаться взаємодіяти між собою. Ми їм даємо інформацію для роздумів, і вони самостійно вчаться, осмислюють це і розвиваються. Це дозволяє виховати патріотичних, вольових, свідомих дітей», – зазначає директор центру туризму, спорту та екскурсій Волинської ОДА Богдан Бальбуза.

Та додає: команди-переможці матимуть шанс представляти Волинську область на всеукраїнських змаганнях.

Анна ВОЛОЩУК


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні