Німецький суд дозволив виробникам масові вбивства курчат чоловічої статі

0
-2
Німецький суд дозволив виробникам масові вбивства курчат чоловічої статі
Німецький суд вирішив, що виробники м'яса птиці та яєць мають право вбивати курчат чоловічої статі, які не потрібні їм.

Постанова Федерального адміністративного суду Німеччини від четверга дає такий дозвіл компаніям лише тимчасово, поки не буде знайдено альтернативу, пише ВВС Україна.

Масові вбивства курчат чоловічої статі є звичайною практикою в індустріальному птахівництві в усьому світі.

Після того, як стать курчат визначають, мільярди птахів вбивають — зазвичай пропускаючи через дробарку або ж труячи газом.

За даними влади, щороку у Німеччині так вбивають близько 45 мільйонів курчат.

У 2013 році земля Північний Рейн-Вестфалія видала закон, який забороняв інкубаторам вбивати пташенят. Після цього два інкубатори, які розміщені у цій землі, оскаржили місцевий закон у суді.

Перша стаття закону про добробут тварин у Німеччині говорить, що: "Ніхто не має завдавати болю, страждань або шкоди тваринам без достатньої на це причини".

Суд нижчої інстанції постановив, що вбивство задля виробництва продовольства є "достатньою" підставою, що призвело до нинішнього розгляду у суді.

Німецький міністр сільського господарства Юлія Кльокнер назвала цю практику "етично неприйнятною" і закликала до її заборони.

Але в четвер високий суд у Лейпцигу підтвердив, що вбивство пташенят залишатиметься дозволеним до запровадження альтернативних методів визначення статі ще у яйцях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні